Рецепт приготування антисептика від ВООЗ

Рецепт приготування антисептика від ВООЗ
Фото ілюстративне
  • В аптеках Хмельницького дефіцит на антисептики.
  • Їх можна приготувати в домашніх умовах.
  • В соцмережах є безліч лайфхаків, свій пропонує і ВООЗ.

Україною шириться COVID-19. Щоб уникнути його медики радять частіше мити руки з милом та використовувати антисептики. Однак на них у аптеках Хмельницького, як і по всій Україні, дефіцит. Приготувати такий засібне складно. Це можна зробити в домашніх умовах. Рецептом ефективного і простого приготування  засобу, ділиться Всесвітня Організація Охорони Здоров’я.

Щоб отримати 1 літр антисептика необхідно:

  • ізопропіловий спирт 99,8% – 751,5 мл (або етанол 96% – 833,3 мл);
  • перекис водню 3% – 41,7 мл;
  • гліцерин 98% – 14,5 мл;
  • охолоджену кип’ячену або стерильну дистильовану воду.

Спосіб приготування

У велику місткість або бутиль необхідно налити спирт, додати туди перекис водню і гліцерин. Складники слід розчинити із додаванням необхідної кількості кип’яченої чи дистильованої води, потім розчин необхідно розмішати шляхом легкого струшування, якщо це можливо, або з використанням лопатки. Для зручності антисептик можна розлити у місткості меншого об’єму.

Відео дня

Перед використанням антисептик слід помістити на карантин до 72 годин. Це необхідно для того, щоб знищити спиртом спорові форми мікроорганізмів, які можуть бути присутніми у флаконах.

Спосіб використання

Під час нанесення антисептика на руки, необхідно стежити, щоб він покривав усю поверхню шкіри рук. Обробляти руки потрібно не менше 30 секунд, особливу увагу слід приділити нігтям (на них накопичується більше бруду).

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Анонім

    Антисептик треба  внутрішньо приймати. Рецепт по селам добре знають.
  • Ирина Игнатова

    Наконец свершилось!!!Научились мыть руки!!!😉😀😀😀
  • Irina Belous

    Гарний рецепт, на жаль в аптеках нема компонентів!!!!
  • Ірина Ігнатьєва

    Добрий день. Я виробник мила і косметики. На ринку 7 років. У зв'язку з ситуацією в світі ціни не піднімали. Натуральне мило зварене на травах є в наявності, антисептики будуть з понеділка.
    Ціна 40грн-200мл.

    ваня reply Ірина Ігнатьєва

    Ірина , а щого ви будeтe його робити ? Якщо ціна спирту 100мл ~30грн
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up