У Хмельницькому помер 48-річний чоловік з Covid-19

У Хмельницькому помер 48-річний чоловік з Covid-19
Фото ілюстративне
  • Кількість хворих на коронавірус у місті за вчора стрімко зросла. На жаль, ще один пацієнт помер.
  • Якою нині є ситуація з хворобою у місті, дізнавайтеся на нашому сайті.

У Хмельницькому за останню добу виявили ще 52 нових випадки коронавірусної хвороби. Водночас одужало 86 осіб.

Таким чином від початку пандемії у місті загалом зафіксовано 1 881 випадок захворювання на Covid-19. З них 938 особи одужали.

На жаль, напередодні у місті зафіксували новий летальний випадок внаслідок Covid-19. В інфекційній лікарні помер 48-річний пацієнт, у якого раніше підтвердили захворювання. Відтак, це уже 33 смерть від коронавірусу в місті.

Відео дня

Нині у Хмельницькому на Covid-19 хворіє 910 людей. З них 162 лікується в стаціонарі. Такі дані міської ради на ранок 30 вересня.

  • "В інфекційній лікарні 122 хворих на Covid-19, (108 мешканців Хмельницького) і 15 осіб із підозрою на Covid-19 (14 мешканців Хмельницького). У міській лікарні станом на 8.00 54 хворих на Covid-19, 47 осіб із підозрою, 24 хворих із пневмонією".

Коронавірус на Хмельниччині

У Хмельницькій області станом на 9.00 - 6 458 випадків захворювання.

Коронавірус в Україні

В Україні зафіксовано 4 027 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

30 вересня (станом на 9:00) в Україні 208 959 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 129 летальних, 92 360 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 4 027 нових випадків. Загалом проведено 2 278 248 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2 110 пацієнтів.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Алочка Воловець

    Потрібен карантин
  • Юрій Марцінкевич

    Хворих набагато більше
  • Marina Tomchyshyna

    Статистика неправдива. Як мінімум в понеділок помер 1 чоловік. Про нього навіть ніхто не заїкнувся. І хворих набагато більше, ніж публікують в офіційних даних. Основна частина здає ПЛР в приватних клініках, тому що державні тести треба до 1 тижня чекати результат. А черга на КТ на 3-4 дні вже розписана. І 80% обстеженим показує запалення легень.
  • Tanya Stanishevska

    Пишіть зрозуміліше, що прийшли результати за такі то дні, а то вчора 1 захворівший а сьогодні під 60, то з таким стрімким зростанням нас в червону зону потрібно🤣

    Галина Шаповалова reply Tanya Stanishevska

    У нас теж співробітники хворіють.І вже мовчать про "ковіду нема".Але чую інше:"Хворіють,і що?Ніхто не помер.".Ще не вистачало,щоб померли.

    Larica Larica reply Tanya Stanishevska

    Софія Оліферчук і кому вірити. Подруга лежить. Антибіотики за свій кошт. А це 3 рази на день по 150грн плюс мінус

    Томас Рей reply Tanya Stanishevska

    Tamara Galicz Ні, камінням не варто, можна просто фізіомордію натовкти за зневагу до оточуючих і їх права бути здоровими.

    Томас Рей reply Tanya Stanishevska

    Ні, камінням не варто, можна просто фізіомордію натовкти за зневагу до оточуючих і їх право бути здоровими.

    Tamara Galicz reply Tanya Stanishevska

    Thomas Rey а може їх камінням закидати до смерті,як прокажоних

    Софія Оліферчук reply Tanya Stanishevska

    Larica Larica  Лежала а інфекційній лікарні п'ять днів як виписались з сім'єю жодного укола не купляли все кололи своє по три рази на день, тільки докупляли  для комплексного лікування таблетки ,

    Marina Tomchyshyna reply Софія Оліферчук

    Вам пощастило. Мій чоловік і свекруха в міській зараз лежать. По 1500-2000 грн щодня на ліки йде на одного. Можливо щось є лікарняне. Але я озвучую середню суму аптечного чека, а таких у мене вже цілий стос

    Томас Рей reply Tanya Stanishevska

    "Кількість хворих на коронавірус у місті за вчора стрімко зросла", а  кількість ідиотів, що заперечують  ковід-19 залишається майже незмінною. Майже написав тому, що вчора зустрів знайому, яка заперечувала, але вже не заперечує, "увірувала", бо сама перехворіла. І ці ідиоти сприяють поширення цієї зарази, бо ігнорують всі рекомендації по гігієні. Зустрівши в транспорті таких потрібно вимагати, щоб одягнали маски і вимагати від водія, щоб висаджував їх.  Вони повинні ходиті пішки, або на таксі.

    Анонім reply Томас Рей

    100%. Пока сами не переболеют, не успокоятся.

    Larica Larica reply Tanya Stanishevska

    А які ж тоді аналізи на ковід роблять в приватних лабораторіях за пару годин? І ви уявляєте собі що в інфекційній лікарні треба купляти ліки. Безкоштовного лікування немає(((

    Анонім reply Larica Larica

    И в городской тоже

    Інна Басистюк reply Tanya Stanishevska

    Tatiana Vladimirovna дійсно люди чекають по 2 тижні результати, а тоді всі і один день видадуть і пишуть багато хворих(((

    PutnickFree reply Інна Басистюк

    Саме так, можливості лабораторії обмежені і з цим нічого зробити нажаль не можна, якщо я не помиляюся, "виростити" вірус зі зразка в ампліфікаторі можна не швидше ніж за 4 години, кількість зразків -96, висновки робіть самі.
    "Коробки" з аналізами стоять по 10 днів, частина просто утилізуються бо не встигають робити, якщо був летальний випадок, або "важлива особа" можуть вибірково "поза чергою" зробити.
    Людський фактор теж є, у неділю до "проб" з Хмельницького просто руки не дійшли.
    А ще можуть реактиви закінчитися, або ще щось статися.

    Анонім reply PutnickFree

    "Додатково  повідомляємо, що потужність вірусологічної лабораторії складає близько 500-600 проб на добу". Это с сайта областной лаборатории. И есть еще один амплификатор в перинатальном центре. Я не спорю, что сейчас на лабораторию большая нагрузка. Если симптомы ковида легкие и заболел человек не из группы риска, то можно просто дома изолироваться и без лекарств переболеть. Но если учитывать нашу национальную черту - кумовство, могу поспорить, что семейные врачи (не говорю, что все) зачастую "делают" важным для себя людям услугу бесплатного тестирования. Дают направления без веских показаний. И наоборот, не дают направления людям с пневмониями, людям из группы риска по ковид. Я понимаю, что бесполезно возмущаться. Но вот никак не поверю, что весь вопрос только в малой мощности амплификатора. Да, человеческий фактор, реактивами, скорее всего, не всегда обеспечивают. Но плюс коррупционная составляющая однозначно.

    Анонім reply Анонім

    Одночасно інформуємо, що станом на 29.09.2020 року залишок необроблених біопроб – 1557 шт.

       Додатково  повідомляємо, що потужність вірусологічної лабораторії складає близько 500-600 проб на добу, а щоденний прийом  біоматеріалу від мобільних бригад складає близько 700-900 шт., що призводить до  значної кількості необроблених біопроб.

         Зазначена ситуація буде усунута лише при наявності дооснащення лабораторії шляхом  закупівлі додаткового обладнання  (двох-трьох  ампліфікаторів, орієнтовна вартість одного – 900 000 грн).

    PutnickFree reply Анонім

    Все так і є, але є деякі нюанси, припускаємо, що обладнання дозволяє обробляти максимум до 96*6=576 проб за мінімум 4.25*6=25.5 годин, тобто приблизно за добу, але це зовсім не означає що персонал працює 24/7 і у вихідні взагалі не зроблять один цикл "важливих" проб і все.
    Ампліфікатор по складності приблизно як хлібопічка, або мультиварка, але до медичного лабораторного обладнання зовсім інші вимоги, сертифікація, ліцензування, тому і ціна така.
    (900+700)/2 - (600+500)=250 Ось і маємо за 10 днів кілька тисяч проб, аналіз яких не проводиться, а просто утилізуються.
    Додаткові ампліфікатори в любому випадку так швидко не куплять, бо в Україні вони не виробляються.

    Анонім reply Анонім

    Это как с загран. паспортами было, когда безвиз открыли. Да, делали долго, потому что наплыв желающих был большой. Но много делали "для своих", в обход очереди, что приводило к еще большей очереди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up