У Хмельницькому зросла кількість хворих на кашлюк. Що слід знати про недугу

У Хмельницькому зросла кількість хворих на кашлюк. Що слід знати про недугу
Фото ілюстративне
  • Цьогоріч на кашлюк захворіло вдвічі більше хмельничан, ніж торік.

У Хмельницькому у 2019 році зареєстрували 18 випадків кашлюка. У минулому році за аналогічний період - 11. Про це повідомляють у ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Хворіють в основному діти. Структура захворюваності за віком:

  • діти віком до року - 3 випадки,
  • 1-4 роки - 8 випадків,
  • 5-9 років - 3 випадки,
  • 10-14 років -2 випадки,
  • 2 дорослих віком до 30 років.

Серед захворівших всі діти та дорослі не щеплені проти кашлюка. 

Відео дня

До основних симптомів кашлюка відносять кашель, який триває довше 14 днів. Джерелом інфекції може бути хворий в активній або у стертій формі. Передається кашлюк повітряно-крапельним шляхом. При несвоєчасному лікуванні кашлюк може призвести до серйозних ускладнень таких як бронхіт, пневмонія, енцефалопатія.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • валерія

    Я теж була щеплена і в дитинстві перехворіла на кір. Після реп-фестивалю захворіла знову. Сип була, холодний піт, але все пройшло. Невірте їм, щеплені переносять все без ускладнень, швидко, без лікарень . Це напевно лікарі якоїсь лікарні  вас агітують нещеплюватись, бо нема хворих на койкомісцях, нема доплат до зарплати .
  • Наталия Станиславова Петлюк

    Ганьба, як можна так обманювати, це що заказна стаття?
  • Олеся

    Неправда! Більшість знайомих, хто захворіли на кашлюк, щепленні!  А деякі захворіли відразу після щеплення!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up