У Хмельницькому зросла кількість хворих на ротавірус

У Хмельницькому зросла кількість хворих на ротавірус
Фото ілюстративне
  • 95% інфікованих - діти. 
  • Хвороба протікає з блювотою та важкою діареєю.
  • При будь-яких проявах захворювання, медики радять звертатися у лікарню.

У Хмельницькому зростає кількість хворих на ротавірусну інфекцію. Більшість інфікованих - діти. Наразі, з початку року, офіційно підтверджено 281 випадок захворювання на ротавіруси. Це значно більше за минулорічні показники. В 2018 році за аналогічний період зафіксували 182 випадки. Про це повідомили у ДУ “Хмельницький лабораторний центр”.   

Найчастіше хворіє дитяче населення. За даними лабораторного центру - це 95%. 

У групі ризику малюки віком від 1 до 4 років (62,6 %) та діти до 1 року життя (15,3%).

Відео дня

Довідково: Ротавірусна інфекція – це вірусне інфекційне захворювання, яке протікає з блювотою та важкою діареєю. Цей вірус стійкий у навколишньому середовищі, не боїться низьких температур та може зберігатися тривалий час. Передається від людини до людини. Збудником можуть бути іграшки, підлога, меблі, одяг або вживання в їжу інфікованих ротавірусом продуктів харчування.

Основну небезпеку являє собою зневоднення організму, що відбувається внаслідок частих блювоти та проносу. Симптоми ротавірусної інфекції можуть бути дуже схожі на ознаки інших інфекційних захворювань (сальмонельозу та холери).

При виникненні ознак захворювання, у лабораторному центрі радять негайно звертатися в лікувальний заклад за кваліфікованою допомогою. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up