Україна оновила правила в’їзду: кому доведеться йти на самоізоляцію

Україна оновила правила в’їзду: кому доведеться йти на самоізоляцію
Фото ілюстративне
  • Після повернення із деяких країн українцям доведеться встановити застосунок "Вдома".
  • У МОЗ роз'яснили нові правила в'їзду в Україну.

Із 2 липня деякі громадяни України, які повернулися з-за кордону мають встановлювати застосунок "Вдома". Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

  • "Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу "Дельта". Тому з 2 липня застосунок "Вдома" треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів, та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон", - йдеться у повідомленні.

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон. Такий тест проводиться до проходження паспортного контролю. Якщо цього не зробити, необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку "Вдома".

В МОЗ наголосили, що для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up