Україну накриє магнітна буря. Штормитиме кілька днів

Україну накриє магнітна буря. Штормитиме кілька днів
Фото ілюстративне.
  • Про що варто пам’ятати метеочутливим людям? 

 

Увечері 17 серпня Землю накриє затяжна магнітна буря, що триватиме по 20 серпня. Причина її виникнення – викид корональної маси (CME) на Сонці, що трапився минулих вихідних, повідомляє SpaceWeather.

«17 серпня очікується слабка магнітна буря рівня G1. Може бути причиною незначних збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів і тварин, - наголошують у meteoprog.ua - Негативно може вплинути на здоров'я метеозалежних і літніх людей, тому в цей день їм потрібно бути обережними».

У Pogodnik.com акцентують: магнітна буря найбільш небезпечна для 

Відео дня

Основні симптоми, що виникають під час магнітних бур

Як мінімізувати вплив магнітних бур

У серпні магнітні бурі також слід очікувати 21-24 серпня, 25-29 й 30-31 серпня.

Нагадаємо, вперше про магнітні бурі заговорили в 30-х роках XX століття у Франції. Учені помітили, що значне зростання кількості випадків інфарктів міокарда та інсультів припадає  саме на час збурення геомагнітного поля.

На магнітні бурі реагує близько 75% населення світу. При цьому кожна людина – по-різному на кожен з етапів перебігу самої бурі. Самопочуття багатьох часто погіршується навіть за день-два перед самою бурею.

До слова, погодний сайт Pogodnik.com запустив телеграм-бот, який розсилає щоденні повідомлення про погоду, попереджає про різкі зміни погодних умов, магнітні бурі та має ще цілу низку доволі цікавих опцій.

Читайте також:

Грози та зливи: на Хмельниччині оголошено штормове попередження

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up