Як достроково припинити самоізоляцію після новорічних подорожей з-за кордону

Як достроково припинити самоізоляцію після новорічних подорожей з-за кордону
hrk.aero
  • У ЦГЗ нагадали, як варто діяти українцям після повернення з подорожей.
 

У Центрі громадського здоров'я МОЗ опублікували алгоритм дій для дострокового припинення самоізоляції після повернення з-за кордону. 

Найперше, людям, що повертаються з новорічних подорожей з-за кордону, потрібно завантажити застосунок "Дій вдома" і зробити ПЛР-тест у верифікованій лабораторії України. 

Зазначається, що лабораторії, які не мають доступу до системи, не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток "Дій вдома".

Відео дня

Після цього дані про негативний результат лабораторія вносить самостійно. Результат дослідження лабораторія має ввести в електронну базу даних.

  • "Будь-які відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають", - наголосили у ЦГЗ.

Дані електронної платформи синхронізуються із сервісом "Дій вдома", це відбувається автоматично щогодини й без вихідних. 

За додатковою інформацією українці можуть звернутися до відділу організації лабораторної роботи ЦГЗ за номером: 044 294 64 99. У разі, якщо громадяни мають негативний тест ПЛР, виконаний за кордоном (є інформація англійською чи українською), але прикордонники все ж таки змусили встановити застосунок "Дій вдома", необхідно надіслати запит до ЦГЗ на адресу: [email protected].  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Косметико

    тест в Львові аеропорту коштує 1500 гривень притому люди пишуть що по 4 дні можуть робити ці тести. не для бідних задоволення. жити в готелі і чекати такий дорогий тест так довго.
    закордоном безкоштовно багато де і через пару годин результат
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up