Хмельницький магазин запідозрили у торгівлі тушкованкою з гуманітарки (ВІДЕО)

Хмельницький магазин запідозрили у торгівлі тушкованкою з гуманітарки (ВІДЕО)
Фото Суспільне Хмельницький
  • У крамниці в Хмельницькому дешево продавали тушкованки без етикеток.

  • Директор Сатанівського консервного заводу припускає, що це продукція його заводу.

  • Тушкованки завод виготовляв на безоплатній основі на замовлення волонтерів для армії та переселенців.

 

Хмельничанка Ольга Мельник придбала в одній  з місцевих  крамниць курячі тушкованки по 30 гривень за півлітрову банку. Банки були без етикеток, і жінка запідозрила, що це тушкованка з волонтерської допомоги для ЗСУ чи тероборони. 

Чи дійсно в Хмельницькому продають харчові продукти з гуманітарки  розбирався телеканал Суспільне.

Ольга Мельник придбала  курячі тушкованки за невисокою ціною в 30 гривень. «Консервація» була без етикеток чи іншого маркування, а супровідні документи -  написані від руки. Ольга негайно викликала поліцію та подала заяву про немаркований товар.

Відео дня

«На моє прохання показати документи на товар, продавчиня магазину принесла папірець на якому було написано від руки: «Тушонка «Бім-бом»». Не було ніякого ні підпису, ні печатки, ні дати зберігання, зовсім нічого. Я запитала: «Може, це волонтерські тушонки?», продавчиня сказала: «Ні, нам привезли з «Бім-бома», це куряча тушонка другого сорту». Я взяла 5 банок, розрахувалася банківською карткою, чек з касового апарату мені не дали», - розповіла Ольга.

У крамниці, де Ольга  купувала тушкованки, таких точно на прилавках вже немає. Подібні коштують близько 80 гривень і більше. Директор магазину Сергій Гадаль розповів, що саме він займається завозом товару. «Всі документи я надав відповідним органам. Приходив дільничний, я йому дав пояснення та показав всі необхідні документи», - каже Сергій.

Як переконує директор магазину, тушкованки  він купив у представниці Сатанівського консервного заводу, яка показала йому копію сертифіката на продукцію.

«Я купив ті тушонки по 25 гривень за банку. Представниця заводу сказала, що є тушонка, хороша, курятина, другий сорт, Сатанівського консервного заводу», - говорить директор магазину.

Як повідомив директор Сатанівського консервного заводу та власник марки «Бім-бом» Віктор Гуменний, такі тушкованки могли бути продукцією, яка перероблялась на  їхньому підприємстві на замовлення волонтерів.

«Коли почалась війна, багато хто до нас звертався з волонтерів. Вони приїздили зі своєю сировиною, а ми їм безплатно переробляли, при умові, що воно піде на армію чи притулки», - каже Віктор Гуменний.

Так, в березні на прохання волонтерів на заводі виготовили понад 15 тисяч банок тушкованок, зокрема й курячих, в травні - понад 5 тисяч банок. І спеціально їх не маркували, щоб тушкованки не потрапляли в торговельну мережу, а йшли за призначенням: армійцям на передовій.

«Я коли дізнався, що в магазині продають курячі тушонки по 30 гривень, то на другий день приїхав в цей магазин, сказав, що я власник цієї торгової марки, хочу розібратися, як так сталося, що ви продаєте під моєю торговою маркою тушонки. Допоможіть мені знайти, звідки воно взялося. Чи це мої волонтери продають, яким я роблю, чи хтось другий. Але в магазині мені відмовилися допомогти», - скаржиться Віктор Гуменний.

Як пояснює спеціалістка головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександра Титарчук, у торговельній мережі заборонено продавати продукти без маркування.

«Не має значення, чи це тушонка, чи будь-який інший харчовий продукт. Він має бути маркований. Має бути вказано: назва, чітке маркування, виробник, термін придатності, або вжити до й умови зберігання», - говорить Олександра Титарчук.

Чиновниця нагадує, що реалізатор товару на запит споживача зобов’язаний надати супровідні документи.

Детальніше дізнавайтесь з відео:

Читайте також: Ліцей з Хмельниччини відправив військовим 14 тисяч банок тушкованок

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • MasterKortes

    Гуманитарку  украли  оккупанты, все  653  фуры.
  • Valentyna Chernyuk

    Перемелюють , крутять, щоб з води мукичку зробити, а потім лапшишку замісити,і нам на вуха..
  • Михаил Штогрин

    Конфіскувати бізнес.
  • І Франко

    Мародерів-"волонтерів" -шахраїв під час війни потрібно

    розстрілювати по законам військового часу а їх родичів ув'язнювати на довічно як кровосісьок сосок!

    MasterKortes reply І Франко

    Официально  и  юридически  войны  нет, ни Украина, ни  Россия её  не  объявляли, в  России  даже  военного  положения  нет.

keyboard_arrow_up