«Дякую за те, що ви робите»: у Хмельницькому люди вийшли на мітинг

«Дякую за те, що ви робите»: у Хмельницькому люди вийшли на мітинг
Фото: скріншот з відео
  • У місті відбулась 83 акція "Поверніть Героїв з полону".

  • Що просять люди?

Сьогодні, 15 березня, у Хмельницькому відбулась 83 акція "Поверніть Героїв з полону". До неї долучились п'ятдесят українців, більшість яких — рідні військовополонених і безвісти зниклих.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла координаторка акції Леся Стебло.

Відео дня

Ірина зі Старокостянтинова каже, понад рік про її племінника немає жодної інформації. Доля кількох його побратимів, із якими був на бойовому завданні, відома: "Племінник пропав у грудні 2022 року в Луганській області. Ми з 17 хлопців, які пропали за два дні, нещодавно одного знайшли в полоні. Це для нас дуже радісна новина. А одного минулого тижня похоронили, бо був збіг ДНК".

З 18 травня 2022 року з російського полону Олександра чекає чоловіка — прикордонника, оборонця Маріуполя. Жінка зазначила, не бачилася з ним з першого дня повномасштабного вторгнення.

"Повірте, кожен військовополонений, який повертається, каже дякую за те, що ви робите. Нам не соромно дивитися їм в очі. Скоро у доньки буде день народження. Їй виповниться три роки. Я навіть не могла уявити, що знову її свято буде без тата. Вона вже доросла, усвідомлює все. Запитує мене: "Мамо, де тато?". Вона знає, що він у полоні, але часто говорить, що вона хоче до нього. Сподіваємося на диво, бо не знаю, на що більше сподіватися", — розповіла Олександра.

Хмельничанка каже, продовжує приходити на акції, попри те, що її чоловіка, "азовця", повернули з полону у вересні 2022 року. Виходить на акції, щоб підтримати тих, хто ще чекає.

"У травні 2022 року маріупольський гарнізон виходив із заводу "Азовсталь" за наказом Верховного Головнокомандувача. Їм обіцяли так званий "почесний полон" на 3-4 місяці. Ми воюємо з країною-нелюдом. Вони не дотримуються правил ведення війни, прав людини. Ті, хто мав давно заслужено повернутись, майже 23 місяці перебувають у ворожому полоні", — розповіла Надія.

Леся Стебло зазначила, 83 акцію на підтримку військовополонених і безвісти зниклих присвятили маріупольцям: "16 березня, два роки тому, у Драмтеатрі в Маріуполі рашисти розстріляли живцем дітей, жінок, літніх людей, чоловіків".

За словами координаторки акції, наступна акція "Поверніть Героїв з полону" відбудеться 22 березня.

Читайте також: На Хмельниччині створили адаптивний одяг для поранених військових
Коментарі

keyboard_arrow_up