“Кохання - це бажання в складних життєвих обставинах розрадити й підтримати”: історія подружжя офіцерів ДСНС з Хмельниччини

“Кохання - це бажання в складних життєвих обставинах розрадити й підтримати”: історія подружжя офіцерів ДСНС з Хмельниччини
Фото: Анна Швець.
  • Анна і Дмитро одружились майже після чотирьох місяців знайомства.
  • Де пара зустрілась та як працює на спільній роботі, читайте далі.

Анна і Дмитро Швеці — капітани служби цивільного захисту Головного управління ДСНС у Хмельницькій області. 22 грудня 2023 року подружжя відсвяткувало п’яту річницю весілля. Про знайомство, одруження і спільну роботу сімейна пара розповіла Суспільне Хмельницький.

"Вперше Аню побачив під час навчання у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Коли 2014 року я вступив на перший курс, вона вчилася на третьому. Деколи у нас були збірні наряди у їдальні. Саме з того часу запам’ятав її. Коли ми почали зустрічатись, я Ані про це розповів. Сказала, що не пам’ятає мене з університету", — пригадав хлопець.

Дмитро Швець каже, після закінчення навчання випадково сталось так, що за розподілом направили на службу в управління у Хмельницький, де на той час Анна працювала упродовж двох років.

Відео дня

"У серпні під час обідньої перерви вперше побачив Аню після її випуску з університету. Я приблизно знав, що вона там працює, але того разу переконався. Дуже запала мені в душу. Подумав, що треба шукати шляхи підступу до неї", — розповів хлопець.

Анна пригадує, що познайомилась з Дмитром під час виконання спільного робочого завдання.

"Спочатку один проєкт я виконувала з колегою Дмитра. Але він пішов у відпустку, тому звернулась за допомогою до свого майбутнього чоловіка. На початку осені під вечір у вихідний день він мені зателефонував, щоб спитати щось по роботі. А я тоді гуляла з мамою. Сказала, щоб він відпочивав, зможе все зробити у понеділок. Тоді вперше запросив мене на каву. Я відмовилась, а мама прокричала йому у слухавку: "Вона згідна". На прогулянку я запізнилась на декілька годин. Коли прийшла, він чекав мене з двома букетами квітів: для мене і мами. Думав, що ми прийдемо разом", — розповіла дівчина.

За словами Анни, під час наступного побачення Дмитро натякнув, що хоче з нею одружитися, проте вона не сприйняла ці слова серйозно.

Дівчина пригадала як Дмитро зробив їй пропозицію руки та серця: “Це був листопад, на вулиці — гарна погода. Діма сказав, що у нього розв'язався шнурок. Я пішла далі, а він почав мене кликати до себе. Обернулась — стоїть на одному коліні з обручкою".

На питання, чому Дмитро так швидко зробив Анні пропозицію відповів: "Як би це банально не звучало, з перших прогулянок зрозумів, що вона — та людина, з якою мені хочеться прожити все життя. І я подумав, якщо впевнений, що роблю правильний вибір, навіщо зволікати".

Анна розповіла, що погодилась на пропозицію: "Ми одружились майже після чотирьох місяців знайомства. У грудні планували розписатись, а весілля організувати у теплу пору. Пішли купувати Дмитру костюм. У той день він мені сказав, щоб я обирала плаття, бо хоче, щоб ми негайно зробили справжнє весілля. І так спонтанно влаштували вечірку десь на 30 людей. Нас тоді дуже гарно привітали на роботі".

Анна працює у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області у відділі кадрів упродовж восьми років, Дмитро — шість років на посаді пресофіцер.

На роботі, пояснила пара, вони бачаться рідко, їхні відділи знаходяться на різних поверхах, з дому на роботу виходять у різний час. Крім того, у чоловіка є нічні чергування. “Як дружині, мені це не завжди подобається, але я завжди його зрозумію" — зазначила дівчина.

В Анни й Дмитра є трирічний син Іван. Хлопець теж розповів, що часто дарує дружині подарунки, бо знає, що це покращує їй настрій, що є важливим проявом любові."Чоловік часто дарує подарунки без приводу: наприклад, може піти в магазин за продуктами, побачить якусь гарну кружку, якісь тематичні носки чи плюшеві іграшки, обов’язково мені купить. Його кохання проявляється не тільки в якісь визначені дати",- розповіла Анна.

"Кохання — це не лише почуття якоїсь прив'язаності до людини, але й бажання в умовно складних життєвих обставинах розрадити й підтримати. Це взаємодопомога, бажання розвиватись заради людини й не засмучувати її", — пояснив Дмитро.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up