Переваги спеціалізованого корму для собак середніх порід: підтримка здоров'я та активності (новини компаній)

Переваги спеціалізованого корму для собак середніх порід: підтримка здоров'я та активності (новини компаній)

Жоден відповідальний господар не буде експериментувати з харчуванням свого улюбленця навмання (або наосліп). Він зверне увагу на особливості своєї собаки, включаючи її вік, породу, схильність до певних захворювань і т.д. Варто дотримуватися певних правил, щоб задовольнити всі потреби свого улюбленця. Виконуючи їх, можна бути впевненим, що ваша тварина отримує всі необхідні компоненти для здорового самопочуття. 

Ознайомитися з доступними для замовлення варіантами та обрати якісний корм для собак середніх порід Оптіміл можна за посиланням https://optimeal.ua/category/sobaki/goduvannia/serednia

Які це собаки середніх порід?

Зазвичай, собаки середніх порід мають міцне здоров’я та менш схильні до травм. Однак, варто враховувати, що кожна тварина індивідуальна та не може бути повністю схожа на представників такої ж породи. Середніми вважаються собаки, вага яких складає 12-25 кг, а ріст близько 30-60 см. 

Власники обирають таких собак за різними критеріями. Комусь подобається саме така порода, а когось приваблює те, що вони не потребують особливого догляду. Вони хороші компаньйони, які потребують здорового харчування з усіма необхідними корисними елементами. Корм повинен бути різним, зважаючи на його розвиток та зміни. Недоцільно все життя годувати тварину однаковим раціоном, оскільки цуценя, дорослий та літній улюбленець відрізняються своїми потребами. Головне - вводити новий корм поступово, і в середньому такий перехід триває 1-2 тижні. 

Які корми відносяться до спеціалізованого?

Спеціалізовані корми для собак розроблені для вирішення конкретних потреб тварини, таких як алергії, проблеми зі шкірою чи шлунково-кишковим трактом, особливостями харчування тощо. Однією з категорій спеціалізованих кормів є дієтичне харчування. Такий раціон розроблений для собак зі специфічними медичними проблемами, такими як ниркова недостатність, алергія на певні складові чи зайва вага. Вони містять відповідні інгредієнти, які допомагають полегшити чи уникнути цих проблем.

Іншою категорією спеціалізованих кормів є корми для деяких порід собак. Такі корми розроблені з урахуванням особливостей тіла, травної системи та потреб конкретної породи собаки. Також, існують лінійки для улюбленців з великими фізичними навантаженнями або для собак під час вагітності та годування цуценят.

Деяким тваринам варто звернути увагу на корми, які розраховані на розв’язання певних проблем зі здоров'ям. Наприклад, для покращення якості шерсті, для поліпшення стану зубів або для підтримки оптимальної роботи суглобів та хребта.

Скільки їжі потрібно собаці середніх порід?

Ветеринари рекомендують слідкувати за кількістю їжі, яку ви даєте своїм тваринам. На жаль, ніхто не може точно сказати, скільки грамів корму для собаки потрібно вам, оскільки це залежить від безлічі факторів. Не потрібно купувати ваги, виконувати складні математичні обчислення та вимірювати кількість корму для собак - просто дотримуйтеся вже сформованих рекомендацій.

Норму харчування для собак віком від одного року краще розділити на два прийоми їжі: вранці та ввечері. Цуценят краще годувати частіше, оскільки вони тільки звикають до режиму і багато сплять. Їм слід давати корм до 5 разів на день невеликими порціями, скорочуючи кількість прийомів поступово та збільшуючи розмір порцій. 1-2 день - це 25% корму Optimeal, 3-4 день - 50%, 5-6 день - 70%, а 7-8 день - повноцінний перехід на нове харчування. Завжди рекомендовано ставити тарілки в одне й те саме місце, завдяки чому ви зможете навчити тварину споживати їжу у визначеному місці. Це допомагає зберігати стабільний інстинкт у тварини та вказує їй куди йти за харчуванням. 

Собаки середніх порід з вагою до 35 кг можуть споживати до 400 г сухого корму на день. Порції можна вимірювати за допомогою кухонних ваг, склянки або ложки. Наприклад, половина склянки відповідає 100 г сухого корму або 2-3 столовим ложкам.

Висновки

Середні породи собак, як і будь-які інші улюбленці, потребують якісного харчування, про яке варто подбати господарю. Обираючи корм, важливо звертати увагу на досвідченість та рейтинг виробника. Краще придбати продукцію преміум класу, оскільки вона складається з високоякісних інгредієнтів, які містять корисні елементи та подобаються тварині. 

Компанія Optimeal здобула визнання серед власників тварин, тому їх продукція має попит на ринку. Відповідність загальноприйнятим стандартам якості позитивно відображається на домашніх улюбленцях різного віку та породи. Ознайомтесь з різними лінійками корму Optimeal для цуценят та собак середніх порід, щоб зробити правильні висновки та обрати те харчування, яке підійде саме у вашому випадку. 

keyboard_arrow_up