Дружині загиблого бійця з Полонного вручили орден чоловіка

Дружині загиблого бійця з Полонного вручили орден чоловіка
Світлини зі сторінки Шепетівської РВА, Головного медіацентру та відкритих джерел
  • Сава Олійник 11 червня 2022-го підірвався на міні під Харковом.

За особисту мужність і вірність військовій присязі, старшого лейтенанта Саву Євгеновича Олійника із Полонного Зеленський нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Відповідний указ Президент підписав ще 12 липня 2022-го.

Відео дня

Високу державну відзнаку дружині загиблого Героя 13 березня вручили начальник Шепетівської районної військової адміністрації Олексій Глушаков.

Про це інформують у Шепетівській РДА.

«Висока честь нагороджувати наших воїнів. І водночас це великий тягар через те, що війна забирає кращих синів України, яких доводиться нагороджувати посмертно, - зазначив Глушаков. - Вічна слава Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну».

Нагадаємо, старший лейтенант Сава Олійник загинув 11 червня 2022-го. 58-річний полончанин підірвався на міні під Харковом.

У нього залишилися дружина, двоє дітей, невістка, зять, онуки. Найменшу внучку дідусь так і не побачив, зазначають у «Головному медіацентрі». Вона народилася, коли він був на передовій.

До війни загиблий боєць був підприємцем. На фронт пішов добровольцем.

Похований Сава Олійник у Полонному. На фасаді нині Полонського гімназії №6, а колись – школи, в якій навчався загиблий Герой, встановили пам’ятну дошку з його іменем.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up