Загиблих на війні захисників з Хмельниччини нагородили орденами

Загиблих на війні захисників з Хмельниччини нагородили орденами
  • Відзнаки «За мужність» ІІІ ступеня вручили сім’ям п’ятьох воїнів.
  • А саме – Волоса Ігоря, Марченкова Богдана, Балана Андрія, Чернеця Віталія та Кодісова Дмитра.
  • Ким були Герої?

В середу, 3 квітня, сім’ям п’ятьох полеглих на війні Героїв з Городоччини вручили державні нагороди.

Відповідно до Указу Президента України, полеглих захисників відзначили за самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України та вірність військовій присязі, повідомили у громаді.

Відео дня

Так, згідно Указу Президента України, ордени «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) отримали:

 Волос Ігор Ігорович

Військовий загинув 11 березня,  поблизу неселеного пункту Кремінна, що на Луганщині. Він був оператором відділення інженерних загороджень однієї з військових частин. Боєць був родом з села Бедриківці. 

Марченков Богдан Юрійович

Богдан Марченков загинув 11 липня на Донеччині, під час виконання бойового завдання. Солдату було 20 років. Хлопець родом із села Лісоводи Городоцької громади, що на Хмельниччині. На фронт боєць пішов добровольцем. В Городоцькій міській раді розповіли, що у травні 2023 Богдан підписав контракт, став добровольцем. А у липні він героїчно загинув.

Балан Андрій Олександрович

Життя військового Андрія Олександровича обірвалося 12 липня на Бахмутському напрямку. Він був стрільцем - помічником гранатометника. Балан Андрій Олександрович народився 1983 року. Чоловік із села Скіпче.

Чернець Віталій Вікторович

Як інформують в міській раді, Чернець Віталій загинув 27 липня. Він був жителем села Жищинці. На війні чоловік був розвідником - навідником десантно - штурмового батальйону. Віталій народився 1993 року. Житя Героя обірвалося під час виконання бойового завдання на Донеччині. 

Кодісов Дмитро Олександрович

Кодісов Дмитро загинув 9 жовтня під час артилерійського обстрілу. Це трапилось на Луганщині. Військовий мешкав у Городку. Він 1985 року народження. На фронті був стрільцем-санітаром. 

Державні відзнаки віддали рідним загиблих.  Пам’ять Героїв також вшанували хвилиною мовчання.

У зверненні до родин загиблих голова Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук підкреслив, що ці нагороди, звісно, не повернуть рідним чоловіків, батьків, синів та братів. Але вони – нагадування, що ми пам’ятаємо та цінуємо ту найвищу пожертву, яку склали мужні сини України в час війни для наближення нашої перемоги.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мар'яна

    За мужність! А хто мамі поверне єдиного сина! Андрюха......сонечко, назавжди у нашій пам'яті❤️

keyboard_arrow_up