На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку

На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Фото: Кам’янець-Подільська міська рада
  • Дошку встановили у переддень другої річниці загибелі воїна.

  • Дізнавайтесь його історію.

У Панівцях, що на Кам’янеччині, на фасаді ліцею  встановили меморіальну дошку на честь випускника закладу – захисника Ростислава Остафійчука. Її відкриття відбулося 22 квітня – у переддень другої річниці загибелі воїна.

Про це повідомили у Кам'янець-Подільській міській раді.

Відео дня

Ростислав Остафійчук народився 16 серпня 1990 року у селі Панівці, що на Кам'янеччині. Після закінчення школи вступив до Кам'янець-Подільського вищого професійного училища. Батьки згадують, що Ростислав із дитинства мріяв стати військовим. З 2009 року все ж вирішив піти за покликом серця і пішов служити в Збройні Сили.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Ростислав Остафійчук був закордоном. Та чоловік повернувся і став на захист України. Він був головним сержантом, інструктором відділення розмінування 143-го об'єднаного навчально-тренувального центру «Поділля» Сил підтримки ЗСУ.

Військовий був нагороджений відзнакою «За заслуги перед міською громадою» та «Почесний громадянин міста», а також високою державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Загинув Ростислав під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Без батька залишилось дві донечки. На відкритті батьки Героя зі сльозами на очах згадували сина.

Читайте також: Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up