На Хмельниччині охоронці Феміди задонатили рідкісну кров

На Хмельниччині охоронці Феміди задонатили рідкісну кров
Фото зі сторінки ТУ Судової охорони в Хмельницькій області
  • Дізнавайтеся, які групи крові та резуси  особливо цінні.

Співробітники служби фізичного захисту та кадрового підрозділу теруправління Служби судової охорони Хмельниччини долучилися до всеукраїнської кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором».

Хтось – уперше, декотрі ж ділилися своєю кров’ю вже понад десяток разів.

Серед них - капітана Служби судової охорони Володимир Непокритов. У нього - рідкісна 4 група крові. Медики кажуть - потреба існує в усіх групах і в усіх резус-факторах, але донори саме з такою групою, а ще із 1-ою, негативний резус – особливо цінні.

Відео дня

«Я розумію, що ця потреба завжди існувала і вона є, - зазначає охоронець Феміди Володимир. - Не лише для наших військових, а й для людей, які потрапляють до реанімацій, до лікарень - і діткам, і дорослим».

Нагадаємо, збільшення запасів донорської крові – одне з найважливіших завдань кожного, переконані охоронці Феміди.

«У нинішніх умовах, в умовах боротьби за нашу свободу і незалежність, ми маємо залишатися згуртованими та свідомими, - наголошують у теруправлінні. – І якщо нам під силу зібрати на чотири «Байрактари» за кілька днів, хіба ми не впораємося зі збільшенням запасів крові?»

А ви вже стали донром?

Як стати донором

  • Звернутися безпосередньо до центру крові, якщо саме в цей день там очікують на донорів. Якщо в регіоні знижується запас крові або виникає гостра нестача конкретної групи крові, медичні заклади повідомляють про це на своїх офіційних сторінках або в соцмережах.
  • Записатися телефоном у базу донорів у центрах крові свого міста. Всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і при потребі крові зв’язуються з ними.
  • Записатися онлайн в реєстр донорів. Кожен, хто бажає задонатити кров, може зареєструватися на «ДонорUA» і чекати повідомлення чи запланувати кроводачу на зручну дату самостійно.

Важливо! Якщо центри крові не повідомляють про нагальну потребу, не варто створювати черги. Долучення через реєстр дає змогу раціонально й організовано використовувати донорські та медичні ресурси.

Де на Хмельниччині можна здати кров

  • Ізяслав

Відділення переливання крові Ізяславської міської багатопрофільної лікарні

  • Кам'янець-Подільський

Кам’янець-Подільське відділення трансфузіології

  • Красилів

Відділення трансфузіології Красилівської центральної районної лікарні

  • Нетішин

Відділення трансфузіології Спеціалізованої Медико-санітарної частини м. Нетішин

  • Славута

Пункт переливання крові Славутської Центральної районної лікарні

  • Старокостянтинів

Відділення переливання крові Старокостянтинівської центральної районної лікарні

  • Хмельницький

Хмельницький обласний центр служби крові

Відділення трансфузіології Хмельницького міського перинатального центру

  • Шепетівка

Відділення трансфузіології Шепетівської багатопрофільної лікарні

ДОВІДКА
Кампанію «Твоя кров може воювати. Стань донором» ілюструє мурал на воротах обстріляного рашистами будинку в центрі Харкова.
Художник Гамлет Зіньківський створив цей мурал після того, як сам здав кров для фронту. Автор надав право використовувати його роботу, аби вона надихала на донорство інших людей.
«ДонорUA» у співпраці з Українським центром трансплант-координації та Проєктом ЄС «Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я» закликають долучитися до руху на підтримку добровільного й активного донорства.

Читайте також:

Як колективно здати кров у Хмельницькому

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up