На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони

На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони
  • Попрощалися із загиблими Ярославом Зозулею, Ігорем Ляшуком, Анатолієм Погорільським та Ігорем Цимбалюком.
  • Захисники родом із Ярмолинеччини, Кам’янеччини, Летичівщини та Шепетівщини.

Знову 4 важкі втрати понесла Хмельниччина – загинув чийсь син, чоловік, батько, брат чи друг. Цими днями з військовими прощаються у рідних містечках. Про втрати повідомили у місцевих адміністраціях. 

Ярослав Зозуля

Відео дня

Вчора, 19 квітня, в Ярмолинцях на центральній площі попрощалися з Ярославом Зозулею, якому 14 травня мав би виповнитися 31 рік.

«Житель села Шевченка Ярмолинецької громади, навчався в Ярмолинецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів, випусник Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Серце воїна перестало битися 15 квітня 2024 року, при виконанні службових обов'язків внаслідок ракетного обстрілу», - повідомили в Ярмолинецькому центрі культури та довзілля.

Для батьків Героя – це втрата вже другого сина. 9 червня 2023 року на Харківщині під час виконання бойового завдання загинув їхній 24-річний син Владислав…

Ігор Ляшук

А в Кам'янці-Подільському 18 квітня віддали шану Ігорю Ляшуку, який загинув 3 квітня. 51-річний Ляшук Ігор Іванович був гранатометником. Він народився в селі Ходорівці, Кам'янець-Подільського району. Проживав у місті Кам'янець-Подільський.

«Він був надзвичайно позитивний, працьовитий, добрий і щирий. Любив і цінував свою родину», написав про Героя міський голова Кам’янця-Подільського, Михайло Сімашкевич.

Загинув військовослужбовець 3 квітня від артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Приютне Запорізької області. Поховали захисника на кладовищі у селі Ходорівці.

Анатолій Погорільський

Під час захисту України назавжди зупинилося серце військовослужбовця Погорільського  Анатолія Олександровича. Чоловік був жителем села Кудинка Летичівської територіальної громади. Він народився 23 квітня 1980 року. Служив Анатолій в Державній прикордонній службі України. Герой кілька днів не дожив до свого 44-річчя.

За інформацією Летичівської громади, з військовим прощаються сьогодні, 20 квітня, в Кудинцях.

Ігор Цимбалюк

Сьогодні, 20 квітня у селі Ставичани прощаються із загиблим військовим Ігорем Цимбалюком.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Берездівської територіальної громади.

Ігор Цимбалюк народився 27 квітня 1997 року у селі Ставичани. Навчався у Славутському професійному ліцеї, по закінченню якого у 2015 році здобув професію “Штукатур. Монтажник гіпсокартонних конструкцій”.

"Усі три роки навчання у ліцеї Ігор випромінював позитив та доброту. Завжди ввічливий, завзятий хлопець, був справжнім прикладом відповідальності", — йдеться у дописі навчального закладу.

На російсько-українській війні Ігор Цимбалюк служив гранатометником 3 десантно-штурмової роти військової частини А0281.

Загинув боєць 14 квітня 2024 року внаслідок влучання FPV- дрона в районі населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області. Через 2 тижні Ігореві мало виповнитись 27, та не судилось.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Богдан Панчишин

    Спочивайте з Богом...
  • Татьяна Герасимова

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ😭💔🙏🏻🇺🇦
  • Нина Цихонь

    Вічна пам'ять Царство небесне Героям Співчуття рідним
  • Larisa Kozuba

    Вічна пам'ять Героям! Щирі співчуття рідним.

keyboard_arrow_up