На Хмельниччину “на щиті” повернулися сім військових: імена

На Хмельниччину “на щиті” повернулися сім військових: імена
  • Попрощалися із загиблими Олександром Войтом, В’ячеславом Денисюком , Олександром Дєєвом, Ігорем Закліцьким, Вадимом Скобуном, Володимиром Шурипою та Юрієм Фурманом.

Ще 7 Героїв поклали свої життя у боях з російськими окупантами. Впродовж останніх днів з ними прощались у рідних містечках. Про втрати повідомили у місцевих адміністраціях. 

Олександр Войт

6 квітня Ситківцях Райгородської громади похоронили захисника Олександра Войта.
«Олександр Олександрович народився 24 серпня 1983 року в селі Малинівці Кам'янець-Подільського району. Закінчив Гриньчуцьку школу 1-3 ступенів. Вступив в Кам'янець-Подільський коледж, де здобув освіту тракториста. В 2012 році одружився та переїхав до села Ситківці. Чоловік працював будівельником в Києві. "Олександр був справжнім патріотом, адже не зміг стояти осторонь, коли російські окупанти вступили на нашу землю", розповіли про Героя у Жванецькій сільській раді.

Відео дня

У громаді додали, що вдома Героя чекали дружина, син, сестри, батько та вся родина.

Захисник загинув 7 червня 2023 року під час бойового зіткнення з силами противника в районі населеного пункту Золота Нива Донецької області. Свій останній спочинок Олександр знайшов в Райгородській громаді, що на Вінниччині, де мешкав з сім’єю.

В’ячеслав Денисюк

6 квітня на Шепетівщині в останню земну дорогу провели захисника України – Денисюка В’ячеслава Вікторовича.

Він народився в 1994 році. Проживав у селі В’язовець Шепетівського району.

Про це повідомили на сторінці Ямпільської селищної ради.

Старший солдат, оператор відділення управління взводу 2 самохідного артилерійського дивізіону В’ячеслав Денисюк загинув 31 березня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

У громаді розповіли, що В’ячеслав завжди відрізнявся загостреним відчуттям справедливості, бажанням захистити слабшого та прагненням до свободи. Тому як тільки ворог розпочав повномасштабне вторгнення, В’ячеслав взяв до рук зброю. Вчинити інакше він просто не міг.

«Тепер В’ячеслав побачить Перемогу уже з небес», – йдеться у дописі.

Рідні, близькі, побратими та жителі громади попрощалися із Захисником під залпи почесної варти та Державний Гімн. Матері Захисника вручили Прапор України, яким була вкрита труна.

Олександр Дєєв

У Полонській громаді навколішки зустрічали сьогодні, 8 квітня, Героя Олександра Дєєва. Він загинув під час виконання бойового завдання 1 квітня, повідомили у громаді. Захисник Олександр Дєєв, 1978 року народження, мешканець села Білецьке, у війську був навідником танкового взводу.

«Від усіх мешканців громади висловлюю щирі співчуття рідним, близьким, друзям Олександра», - зазначив очільник громади Франц Скримський.

Ігор Закліцький

Сьогодні, 8 квітня, у селі Юзіно на Хмельниччині прощалися з 29-річним Ігорем Закліцьким. Боєць загинув 30 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. З тих пір він вважався зниклим безвісти.

Про втрату повідомили у Антонінській селищній громаді.

"Невимовний біль охоплює серце кожного мешканця нашої громади. Загинув ще один герой, патріот... Доземно вклоняємося нашому воїну-захиснику", — йдеться в повідомленні.

Ігор Закліцький народився 1995 року у селі Юзіно Антонінської громади.

На російсько-українській війні боєць був заступником командира бойової машини, навідником-оператором механізованого відділення.

Загинув Ігор Закліцький 30 червня 2023 року під час виконання бойового завдання в Пологівському районі Запорізької області. З тих пір він вважався зниклим безвісти.

Поховали Ігоря Закліцького на кладовищі рідного села Юзіно.

Вадим Скобун

У Старокостянтинівській громаді попрощались з 27-річним солдатом-стрільцем Вадимом Скобуном. Військовий загинув 30 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Про це розповіли у Старокостянтинівській міській раді.

27-річний Вадим Скобун з 2019 року пішов служити за контрактом. Виконував завдання на території Хмельницької області.

У березні цього року Вадима відправили на Донецький напрямок. Там військовий виконав останнє у своєму житті бойове завдання. Він загинув 30 березня 2024 року в районі населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

У Вадима Скобуна залишилися двоє синів, вагітна дружина, мати та батько.

Поховали захисника на міському кладовищі.

Володимир Шурипа

У Віньковецькій громаді сьогодні зустріли живим коридором й провели в останню земну дорогу захисника Володимира Шурипу. Він загинув 2 квітня на Херсонському напрямку, повідомили у громаді. Володимир Шурипа народився 1983 року. Мешкав у селі Великий Олександрів. 12 грудня 2023 року мобілізувався до лав Збройних Сил України. Був кулеметником відділення морської піхоти взводу морської піхоти роти морської піхоти.

Юрій Фурман

У Теофіпольській громаді на Хмельниччині сьогодні, 6 квітня, попрощалися з бійцем Юрієм Фурманом. Чоловік був родом з села Лисогірка. Він загинув на Донеччині, не доживши місяць до свого 56-річчя.

Про це повідомили у Теофіпольській селищній раді.

За інформацією селищної ради, Юрій Фурман загинув 3 квітня внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Урожайне Донецької області, мужньо виконуючи військовий обов’язок.

"Сьогодні наш Герой Юрій Фурман назавжди повернувся додому, у село Лисогірка. У місцевому храмі було відправлено панахиду за загиблим захисником. Поховали його на сільському кладовищі", — повідомили у селищній раді.

Вся Теофіпольська громада висловлює глибокі співчуття сім’ї, рідним та близьким, друзям, бойовим побратимам Юрія Фурмана.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (99)
  • Оксана Тарасова

    Царство небесне та вічний покій Героям України💙💛💔🕯️😭
  • Ольга Давидюк

    Світла і вічна пам'ять Героям. Боженько почуйте наші молитви, зупиніть кляту війну. Наша земля вже протята кров'ю і слізьми. Змилуйтесь над нами.
  • Надія Гітіліс

    Вічна пам'ять загиблим нашим Героям України , рідним співчуття !
  • Alla Bayda

    Низький уклін Героям…

keyboard_arrow_up