На війні загинуло п’ятеро захисників з Хмельниччини. Імена Героїв

На війні загинуло п’ятеро захисників з Хмельниччини. Імена Героїв
  • За незалежність України поклали свої життя Гасюк Микола, Городовий Віктор,  Кравченко Дмитро, По­та­пов Ми­хай­ло та Ярош Микола.

Ще п’ятьох військових із Хмельниччини не дочекалися додому їхні рідні. Вони захищали нашу країну в різних областях та поклали свої життя в боях з російскими загарбниками. Трагічні звістки повідомили в місцевих громадах.

Микола Гасюк

Сьогодні, 8 березня, в останню путь провели Героя російсько-української війни – Гасюка Миколу Миколайовича. Чоловік проживав в селі Копачівка,  Деражнянської міської громади Хмельницького району . Герой на війні був стрільцем-санітаром 1-го механізованого відділення 1-го механізованого взводу 2-ї механізованої роти. Загинув Микола 8 лютого 2024 року.

В рідному селі Героя мешканці села зустріли на колінах. Віддати останню шану Захиснику сьогодні прийшли рідні, друзі, жителі села, представники влади. На честь Героя звучав Гімн України .

Відео дня

«Ми не знаємо, скільки ще імен буде записано в книгу скорботи українського народу. Проте ми невпинно молимо Господа, щоб ця війна завершилася, припинилися страждання людей, щоб людяність та милосердя перемогли», – додали в Деражнянській міській раді.

Віктор Городовий

Сьогодні, 8 березня, у скорботі жителі Красилівської громади. «Живим» коридором пам'яті вони зустрічали полеглого на російсько-українській війні жителя села Севрюки Антонінської громади – солдата Віктора Городового. 53-річний віддав своє життя на полі бою за незалежність України на Запорізькому напрямку 5 березня 2024 року.

«Рідні нашого Героя, прийміть найщиріші слова співчуття та підтримки! Пам'ять про нього завжди буде жити в наших серцях...Вічна пам'ять кожному, хто віддав життя за Україну!», - слова співчуття та підтримки рідним полеглого захисника висловили у Красилівській міськраді.

Дмитро Кравченко

Трагічна звістка знову прийшла і на Камʼянеччину - загинув старший сержант Дмитро Олександрович Кравченко. Життя захисника обірвалось 5 березня від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу, завданого противником. Це сталось поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району. Дмитро Кравченко був жителем села Отроків.
Народився Дмитро Кравченко 12 жовтня 1975 року в місті Красний Луч Луганської області.
Герой проходив строкову військову службу по мобілізації з червня минулого року у військовій частині А4267, був головним сержантом, командиром міномета першого мінометного відділення мінометного взводу роти вогневої підтримки. Про це повідомив голова Кам‘янець-Подільської районної ради.
У загиблого залишилися мати, дружина, діти, онуки, сестра.

Михайло Потапов

Сумно і на Шепетівщині. Пів року молодий воїн вважався зниклим безвісти. Тепер він повертається додому на щи­ті, у Бе­рез­дівсь­ку гро­ма­ду Ше­пе­тівсь­ко­го району.

По­та­пов Ми­хай­ло Сер­гійович – 2000 ро­ку на­род­ження. Михайло проживав у се­лі Плос­ка. На війні був стар­шим ку­ле­мет­ником ба­таль­йону опе­ра­тив­но­го приз­на­чен­ня в/ч 3028 За­хід­но­го ОТО На­ці­ональ­ної гвар­дії Ук­ра­їни. 4 ве­рес­ня, за­хи­ща­ючи те­ри­то­рі­аль­ну ці­ліс­ність та дер­жавний су­ве­ре­ні­тет Ук­ра­їни, під час ви­ко­нан­ня бойово­го зав­дання, Герой загинув. Це сталось в районі на­се­ле­но­го пун­кту Но­воп­ро­ко­пів­ка, По­ло­гівсь­ко­го району За­по­різь­кої об­ласті.

«Дов­гий час вва­жав­ся без­вісти зник­лим. На жаль, ди­ва не ста­ло­ся… Щи­рі спів­чуття ро­ди­ні. Ва­шо­му смут­ку склад­но за­ра­ди­ти, ми усі­єю гро­ма­дою по­ді­ля­ємо ваш біль. Віч­на пам’ять Во­їну! Сла­ва Ук­ра­їні! Про день та час зус­трі­чі Во­їна-За­хис­ни­ка гро­ма­ду бу­де по­ві­дом­ле­но до­дат­ко­во», — ін­формує сіль­ська ра­да.

Микола Ярош

Страшна звістка  сколихнула Старосинявську громаду. З війни додому на щиті навіки повернувся житель села Харківці – Микола Сергійович Ярош. З дитинства він мріяв бути військовим, тому вступив до Кам'янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, розповідають про полеглого захисника у Старосинявській громаді. Своє навчання Микола Ярош продовжив у Львівському військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Герой був учасником АТО/ООС і пройшов 10 років війни. У лютого 2022 року пішов захищати країну на Донецький напрямок, брав участь в бойових військових операціях у різних містах Донеччини, за що був неодноразово нагороджений державними нагородами, які втратив під час бойових дій. У листопаді 2023 року отримав важке поранення руки, після лікування знову повернувся на фронт.

У лавах Збройних сил України 30-річний старший сержант Микола Ярош служив у 80-ій десантно-штурмовій бригаді. З останнього бою побратимам військового вдалося забрати його тіло тільки на третій день: 29 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Іванівське Донецької області військовий загинув. В захисника залишилились мама, брат, дружина та твоє дітей.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Оксана Топольницкая

    ВИЧНА ТА СВИТЛА ПАМЯТЬ ГЕРОЯМ!!!
  • Володимир Шаховал

    Героям Слава, співчуття рідним.
  • Алла Мельничук

    ВІЧНА пам'ять та царство небесне ГЕРОЯМ УКРАЇНИ.
  • Ніна Стець

    Вічна пам'ять царство небесне Героям

keyboard_arrow_up