Перша леді Польщі відвідала Хмельниччину (ФОТО)

Перша леді Польщі відвідала Хмельниччину (ФОТО)
  • 28 квітня Хмельниччину відвідала дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда.
  • Дізнавайтесь про подробиці візиту.

Одним з найвідданіших союзників України в час війни є Республіка Польща. Поляки  не лише приймають евакуйованих українців, а й надають сучасну зброю та гуманітарну допомогу.

На­пе­ре­дод­ні, 28 квітня, з дружнім візитом на Хмельниччину завітала дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда. Про це йдеться в розлогому фоторепортажі на сайті Хмельницької ОВА.

Першу леді зустрічали представники обласної та місцевої влади, духовенства. Візит розпочався з покладання квітів до Меморіалу пам’яті Героїв АТО та вшанування хвилиною мовчання тих, хто віддав життя за Батьківщину в російсько-українській війні.

Відео дня

Пані Агата Корнгаузер-Дуда запевнила, що Польща й надалі допомагатиме Україні стільки, скільки це буде потрібно.

«Уряд Польщі робить все можливе, щоб ця війна закінчилась якомога швидше. Також ми й надалі допомагатимемо евакуйованим українцям, особливо жінкам з дітьми. Частина їх уже адаптувались та знайшли роботу, а діти пішли у польські школи, або навчаються дистанційно, – зазначила перша леді. – Крім цього, нещодавно у Варшаві відкрито українськомовну школу, де уже навчаються понад 200 дітей з України. Не залишаються без уваги й ті люди, які потребують медичної та психологічної допомоги. Спільними зусиллями поляків та українців, що проживають в Польщі, ми підтримуємо їх».

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив, що в нашій області підтримку і допомогу зараз отримують понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  Для 6 800 дітей створено всі умови для доступу до освітнього процесу. Окрім цього, освітяни Хмельниччини створили перший Освітній хаб в Україні, мета якого допомогти людям здобути нові вміння та професійні навички, аби вони швидше адаптувалися в умовах воєнного стану та змогли матеріально забезпечити себе та свої родини.

На прохання працівників освіти області посадовець вручив лист Пані Президентовій з пропозицією створення такого хабу у Польщі.

Дякуючи за допомогу українцям, які знайшли притулок у Польщі, а також потужну підтримку України на шляху до вступу до Євросоюзу, Сергій Гамалій зазначив: «Поляки відкрили для українців не тільки свої домівки, але й свої серця. Адже ми маємо спільну історію та добре розуміємо один одного».

У продовження візиту представники польської делегації відвідали монастир Ордену Святого Павла Першого, де дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда поспілкувалася з переселенцями, які знайшли тут прихисток. Також Перша Леді зустрілась з Його Преосвященством Єпископом Ординарієм Кам’янець-Подільської дієцезії Леоном Дубравським.

Читайте також: Дружина президента Польщі відвідала Хмельниччину 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анна Кротенко

    Скільки біля неї світи ,як у мирні часи !! Велика справа Агати велика кагорта очильників  влади
  • Janna Mykhaylivna

    А де ж наша перша леді??? Польщі приїхала, Анджеліна Джолі приїхала, а де ж Лєнку сховали))), чесно соромно

    Яна Велинская reply Janna Mykhaylivna

    А тыб своих не сховала из Киева?

    А не дофига ли у нас в городе  бегущих с киевскими номерами? То есть им надо бежать, а первой леди нет......

    Не позорься, рассуждения тупой курки.....
  • Андрей Бойко

    Поляки пытаются обозначить свою будущую территорию?🤔

    Ksana Lebid reply Андрей Бойко

    An Val дурень

    ЧитачЧитачів reply Андрей Бойко

keyboard_arrow_up