Рідні загиблого хмельничанина Віктора Здибеля просять дати йому звання Героя України

Рідні загиблого хмельничанина Віктора Здибеля просять дати йому звання Героя України
  • Віктор Здибель добровільно пішов захищати країну. Був навідником кулеметного взводу. 
  • Військовий загинув 21 лютого цього року, відбиваючи наступ росіян на Луганщині.

Наші воїни щоденно виборюють незалежність країни. Часто - ціною власного життя. Після їх загибелі рідні пишуть петиції і просять присвоїти військовим найвище звання “Герой України”. 

З таким зверненням до президента звернулась сім’я хмельничанина Віктора Здибеля. Він пішов на фронт добровольцем і віддав за Україну найдорожче - власне життя. Герою було 48 років.

Донька розповідає, батько був на посаді навідника кулеметного взводу в районі проведення військових дій на території Харківської області. Мав позивний «Скіф». 

Відео дня

В колі побратимів зарекомендував себе як стійкий, рішучий та відданий військовослужбовець, який жодного разу не уникнув бойового виходу. 

- Він чесно та добросовісно виконав свій державний обовʼязок та до останнього подиху залишився вірним присязі. Він мужньо та стійко боронив свої позиції на фронті, живим щитом стояв проти ворожої артилерії, віддавши найцінніше - своє життя, - пише донька. 

Віктор загинув 21 лютого в Луганській області. Трапилось це під час відбиття наступу ворога. Хмельничанин тоді отримав вибухову травму несумісну з життям. Йому назавжди залишиться 48 років.

З Віктором попрощались у Хмельницькому 27 лютого. У нього залишилась мати і донька. 

- Ми пишаємося його мужністю та силою духу і вважаємо, що Здибель Віктор Володимирович заслуговує на найвищу державну нагороду України - «Герой України» (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка» його матері, - каже донька.

Підтримати петицію можна за посиланням. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Наталія Коржан

    Підтримую
  • Ніла Петраш

    Підтримую.
  • Нина Самусько

    Підтримую.
  • Валера Павельчук

    Вічна пам'ять Герою Земля пухом Співчуття рідним та близьким

keyboard_arrow_up