Трьох солдатів із Шепетівщини нагородили посмертними відзнаками

Трьох солдатів із Шепетівщини нагородили посмертними відзнаками
  • Нагороди вручили сім'ям Дудара Павла, Оніщука Олександра та Главацького Сергія.
  • Дізнавайтесь історії Героїв.

Родини трьох загиблих військовослужбовців із Шепетівщини отримали посмертні відзнаки, присвоєні Указами Президента України. Вручив їх керівник районної військової адміністрації Олексій Глушаков.

Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Військовослужбовців відзначили за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Відео дня

Орден “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) отримав:

Солдат Дудар Павло Миколайович

Військовослужбовець Павло Дудар загинув 24 червня 2023 року під час виконання бойового завдання у Донецькій області. У травні захиснику виповнилось 34 роки.
Павло народився в селі Білокриниччя Хмельницької області. Навчався у місцевій школі. Потім закінчив Шепетівський фаховий коледж за спеціальністю «Бухгалтерія». Завжди багато працював та будував великі плани на майбутнє. Любив природу й активний відпочинок.
Під час повномасштабного російського вторгнення Павло був мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив гранатометником мотопіхотного відділення в одній з бойових бригад.

Солдат Оніщук Олександр Олексійович

Оніщук Олександр героїчно загинув в ході ведення наступально-штурмових дій проти російських загарбників. Герой народився 18 березня 1975 року в Первомайську. Проживав у селі Корпилівка. Був люблячим чоловіком та батьком чотирьох дітей.

Його життя обірвалось на 48-му році життя під час наступальних дій в населеному пункті Яковлівка, Бахмутського району.

Солдат Главацький Сергій Георгійовичм

Сер­гій Гла­ваць­кий загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині 7 жовтня. Йому було 51 рік. Главацький Сергій Георгійович народився в1971 році. Віни закінчив Грицівську восьмирічну школу, пізніше навчався у Грицівському ВПТУ №38.

"Впевнений у собі, товариський, мужній, хоробрий воїн стояв на передових позиціях, захищаючи рідну землю від ворога. Задля перемоги України у цій жорстокій війні загинув під час виконання бойового завдання. Надійну опору та вірного друга втратила дружина", написали у місцевій громаді.

Боляче, коли посмертну нагороду отримують батьки, дружина…Жодна відзнака та слова підтримки не повернуть рідну і дорогу людину… Відважні Герої віддали найдорожче – своє життя, аби наші діти росли у вільній країні. Світла пам’ять і честь кожному Захиснику”, – зазначив Глушаков.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up