«Це Бог врятував мене»: історія добровольця з Городка

«Це Бог врятував мене»: історія добровольця з Городка
Фото і сторінки тижневика «Свобода»
  • На фронт пішов добровольцем. Отримав поранення, але щойно одужав – знову на передову.  

Назарій Чепко на псевдо «Вірний» родом з Городка Хмельницького району. Учасник Революції Гідності, очільник обласного осередку «Сокіл». На фронт пішов добровольцем ще в 2014-му.

Бойові стежки Назара пролягли через фронти Донецької та Луганської областей. Брав участь в обороні Донецького летовища – саме там отримав своє перше бойове хрещення. Пізнають воїна часто по козацькій шапці, яку періодично носить. Каже, вона - особливий подарунок.

Зараз захисник - у Бахмутському районі. Був поранений, але щойно одужав – знов на фронт.

Відео дня

«Вважаю, це Бог врятував мене, - зізнається «Свободі». - Продовжую виконувати бойові завдання».

Зеки, «вагнерівці», кадрові військові: категорії окупантів

«Часто доводиться чути, що окупантів називають орками, - зазначає «Вірний». -  Але це не орки, це росіяни. Наші діти мають знати, що українські міста бомблять росіяни, наших солдатів, цивільне населення, жінок і дітей вбивають росіяни. Хтось думає, що в ПВК «Вагнер» воюють тільки зеки... Це не так. Серед них є доволі кваліфіковані кадри, які до цього пройшли по 7-8 військових конфліктів. Тому ворога не можна недооцінювати.

Зеків там також вдосталь. Сподіваються, що вже скоро поїдуть додому і їх амністують, однак насправді мало хто повертається додому живим.

Ще одна категорія – одурманені кремлівською пропагандою вояки. Їх накачували інформацією багато років, і вони приїжджають сюди вбивати українців, щиро вірячи, що захищають «рускій мір».

Я виставив у себе на Фейсбуці фото одного полоненого. Так-от, він мені заявив, що приїхав сюди боротися з сатаністами… При цьому він навіть «Отче наш» не знає. І це я для нього сатаніст? Той, який з дитинства навчений щодня молитися наніч і носить на шиї хрестик...?

Незалежно від того, про яку категорію окупантів йдеться, всі вони вміють стріляти. І нашим бійцям, повірте, непросто, коли з боку ворога працює 10 стволів, а з нашого 2-3… Така величезна різниця в кількості має значення».

Про те, чого не врахували росіяни

«Не врахували ментальність українців, - констатує Назарій Чепко. - Те, що росіянам раніше вдавалось робити в інших країнах, в Україні - не пройде. Націю просто неможливо залякати. Сотні тисяч українців, від молодого до старого, добровільно взяли зброю в руки, аби боронити свою країну.

І ми доведемо цю війну до логічного завершення, аби не залишити «у спадок» своїм дітям…»

Про зброю

«Хочу розділити такі поняття, як Україна та держава. Україна, тобто Батьківщина - нам нічого не повинна давати. Україна нам уже все дала – дала можливість називатися українцями та українками. Я вважаю це величезним духовним скарбом. Нам повинна давати держава, яку кожен з нас створює сам.

Україну ж маємо любити, як рідну матір. Не за те, що вона щось нам дає, чи готує їсти… Її просто люблять, бо це мама. Точно так само ми любимо свою Україну…»

Про перемогу

«Безумовно, ми в цій війні переможемо, - акцентує воїн. - Питання лише в тому, скільки часу триватиме війна і якою буде її ціна… Світ зараз поступово доставляє нам різні види озброєння. Дуже шкода, що цього не робили раніше. Можна було зберегти не одне життя.

Росіяни – втілення диявола на планеті Земля. Тому Московія має розпастися на багато шматків – країна, яка свідомо вбиває мирне населення, цілить ракетами в жінок та дітей, не має права на існування».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Людмила Врублевская

    Дякую БОГОВІ  ЩО  ВБЕРІГ  НАМ  ДОРОГОГО  ВОЇНА
    ДЯКУЮ,,,ДЯКУЮ,,,ДЯКУЮ,,,АМІНЬ
  • Сергей Ищенко

    Бувай завжди здоровий!
  • Елена Елена

    Здоров'я тобі Герою, Бережи тебе Боже, допоможи, врятуй, поверни живим, Ангела-Охоронця ,дякую ,що є такі гідні воїни,ми пишаємося вами
  • Руслана Сітарська

    Бог є на світі і він жде ,щоб до нього звернулися !

keyboard_arrow_up