У Хмельницькому презентували "БАЙДАКтар" (ФОТО)

У Хмельницькому презентували "БАЙДАКтар" (ФОТО)
  • 28 квітня відбулась презентація кишенькової збірки "БАЙДАКтар".

  • Її автором є хмельницький поет та краєзнавець Ігор Байдак.

"БАЙДАКтар" - таку назву має нова кишенькова збірка поета та краєзнавця Ігоря Байдака. У книзі надруковані сатиричні гуморески про російське військо, які звеселяють людей. Автор називає їх "байдактарами". Каже, спочатку вірші виставляв на своїх сторінках у соцмережах, де вони здобули популярність серед підписників. Це надихнуло поета на видання книги. Про це повідомляє телеканал Суспільне.Поділля.

Презентація кишенькової збірки "БАЙДАКтар" хмельницького поета та краєзнавця Ігоря Байдака відбулась у туристично - інформаційному центрі міста Хмельницького. Назва "БАЙДАКтар" виникла сама собою, розповідає автор із прізвищем Байдак.  Можна легко здогадатись, що вона  співзвучна з назвою турецького безпілотника "Байрактар".

Відео дня

"Моє прізвище Байдак, мені пощастило. На обкладинці збірки палає кремль, а ззаду справжній "Байрактар" летить, успішно нищить наших ворогів на фоні українського тризуба", - каже автор книги.

"Безпілотний ваш прибор

Збила банка помідор.

Вам страшні, неначе міни,

Пиріжки від баби Зіни.

Отже, нам не псуйте кашу

Ср*ку в жменю і на рашу!"

(Гумореска з книги "БАЙДАКтар")

У своєму доробку автор має півтора десятка книг різного жанру, зокрема й поетичних. Перед війною Ігор Байдак не планував ні писати, ні видавати книжок. Сатиричні гуморески самі "полилися рікою" з початком російської агресії.

У своїх "байдактарах" автор висміює абсурдність дій та поведінки ворога, а також захоплюється сміливістю та винахідливістю українців. Ігор Байдак впевнений, як би не було важко на війні, люди не повинні занепадати духом ні на фронті, ні в тилу.

"Ми повинні бути в тонусі. Усмішка, вдалий жарт, тим паче в сторону наших ворогів. Мені кум дзвонив, а він також воює і сказав: "Ігор, ти вартуєш нашого батальйону, тому що ти так підіймаєш настрій. Я виставляю гуморески в соцмережі, а він зачитує нашим хлопцям", - розповідає Ігор Байдак.

Авторучка, папір та свіжі факти – це все, що потрібне йому  для творчості. Перші слухачі - це друзі та користувачі соціальних мереж. Серед них і хмельничанин Дмитро.

" Він (...) написав, а наші діти, онуки будуть це все читати, вони будуть розуміти. Уроки історії викладатимуть в школах, можливо ці всі вірші будуть у книжках, розумієте. Це дуже, дуже важливо зараз", - каже хмельничанин.

Ігор Байдак переконаний, сатиричне слово – це його зброя у цій війні.

"Якоюсь мірою я себе вважаю одним із тих кобзарів, котрі зміцнювали дух народу, дух нації та дух перемоги, дух переможців. У мене ось таке до цього ставлення", - міркує автор книги.

Читайте також: У Хмельницькому проводитимуть екскурсії для переселенців

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up