У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку добровольцеві Олегу Львовському

У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку добровольцеві Олегу Львовському
Фото: Кам’янець-Подільська міська рада
  • В минулому Олег Львовський був тренером з фехтування.
  • На війні захисник був сапером.
  • Він загинув неподалік Бахмута.

У Кам'янці-Подільському, що на Хмельниччині, на фасаді ліцею №7 відкрили меморіальну дошку колишньому випускнику, захиснику Олегу Львовському. Герой став на захист країни з перших днів повномасштабного вторгнення. Відкриття меморіальної дошки на його честь відбулося в суботу, 6 квітня. Під час урочистого відкриття меморіальної дошки сину бійця Олексію також вручили орден "За мужність" III ступеня, яким, згідно указу Президента, посмертно нагородили його батька.

Про це повідомили у Кам'янець-Подільській міській раді.

Відео дня

«Щирий, мудрий, справедливий Олег Львовський не міг стояти осторонь, коли на його рідну землю ступив чобіт окупанта. Він був справжнім патріотом України. Тепер на фасаді ліцею №7, де він навчався, з'явилась дошка пам'яті Захисника», - зазначив міський голова Михайло Посітко.

Олег Львовський народився та виріс у Кам'янці-Подільському. З 1991 по 1995 рік був тренером з фехтування в ДЮСШ. У міській раді кажуть, що Олег дуже любив цей вид спорту і повністю віддавався роботі, дітям. До повномасштабного вторгнення чоловік працював в КП «Міськтепловоденергія» на посаді охоронця.

26 лютого 2022 року він вирішив добровільно вступити до лав Збройних Сил України. Згодом вже брав участь у важких боях на сході країни. Внаслідок мінометного обстрілу під селом Іванівське, неподалік Бахмута, 25 липня 2023 року воїн загинув.

Син Олега Львовського Олексій на відкритті меморіальної дошки пригадав, як батько перед тим, як піти на фронт, казав: "За нас грузини приїхали воювати, а я буду вдома сидіти?".

Півроку тому, зазначають у міськраді, рішенням сесії Кам’янець-Подільської міської ради за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олегу Львовському також було посмертно присвоєно звання “Почесний громадянин міста Кам’янець-Подільського”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up