Високими державними відзнаками нагородили полеглих десантників з Хмельниччини

Високими державними відзнаками нагородили полеглих десантників з Хмельниччини
  • Посмертні ордени вручили рідним Миколи Бордея та Сергія Ціцвіри.
  • Микола Бордей загинув на Бахмутському напрямку.
  • Сергій Ціцвіра – в Сєвєродонецькому районі.
  • Одному було 27, іншому 29 років.

Сьогодні, 4 квітня, двом сім’ям полеглих воїнів з Сатанівської тергромади відзначили високими державними нагородами. Вшанували пам'ять Героїв Миколи Бордея та Сергія Ціцвіри. Відзнаки передали рідним полеглих захисників.

Про це повідомили у місцевій громаді.

Микола Бордей

Відео дня

Микола Бордей поліг у війні на Бахмутському напрямку. Бійцеві було 27 років, розповіли в Городок.City.

Згідно з інформацією видання, чоловік одним з перших записався до територіальної оборони, коли розпочалася повномасштабна війна. Мобілізували його до лав Збройних сил України в лютому 2023-го року. Загинув воїн 17 квітня того ж року на Бахмутському напрямку, на другий день після Великодня.

«Микола служив у 25 окремій десантно-штурмовій бригаді. Служив недовго. Після місяця навчань його відразу кинули на нуль. Він був мужнім. І дякуючи таким людям, наша країна житиме. Адже кожна година сну українців без повітряних тривог здобувається великою ціною для воїнів», — зазначає військовослужбовець Юрій Ткач, брат дружини полеглого воїна.

Микола Бордей родом з Полтави. Вісім років тому він одружився та переїхав у село Клинове, звідки родом його дружина. Він знайшов свій останній спочинок на кладовищі у селі Клинове. У Героя залишилися дружина, мати і четверо братів, які також військові.

Сергій Ціцвіра

Сергій Ціцвіра пішов добровольцем на війну, не дочекавшись повістки. Його призвали на службу в ЗСУ 27 жовтня. А через два з половиною місяці, 13 січня він загинув у селі Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області. Він був головним сержантом роти вогневої підготовки десантно-штурмового батальйону.

Видання Городок.Сity розповіло, що Сергій рано залишився без батька. Він навчався у будівельному технікуму. Створив сім’ю. Якийсь час проживав у Сатанові, потім переїхав з дружиною до мами у Соломну.

Сергію Ціцвірі було 29 років. Без батька залишилося двоє маленьких донечок. Поховали Героя у селі Липівка Сатанівської громади.

Читайте також: Молодшому було 24: батькам загиблих військових вручили державні нагороди

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена Тарарук

    Вічна пам'ять і Царство небесне Героям України!!! Подяка і шана Героям які захищали Батьківщину та кожного з нас!

keyboard_arrow_up