Зеленський посмертно нагородив орденами двох бійців з Шепетівщини

Зеленський посмертно нагородив орденами двох бійців з Шепетівщини
Світлини зі сторінки Олексія Глушакова
  • Олександр Гуцалюк був кулеметником.
  • Руслан Плахов – штаб-сержантом.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України посмертно нагородив

  • орденом «За мужність» І ступеня штаб-сержанта Руслана Миколайовича Плахова.

Воїн з позивним «Кашмар» загинув 30 жовтня під час виконання бойового завдання під Сва­то­вим на Лу­ган­щи­ні. Він був штаб-сержантом та головним сержантом 6-ої десантно-штурмової роти 2 другого десантно-штурмового батальйону.

Відео дня

За плечима - бої за Трудолюбівку, Берестове, Богородичне, Куп’янськ, Луганський аеропорт, Щастя, Гостомельський аеропорт, Ірпінь, Ізюм.

За роки служби мав багато відзнак, подяк, почесних грамот. У березні 2022-го Зеленський посмертно нагородив бійця орденом «За мужність» III ступеня, а в серпні цього ж року – «За мужність» ІІ ступеня. Тож, це вже третя посмертна відзнака 46-річного шепетівчанина.  

Нагадаємо, рідні та друзі створили петицію на сайті президента. Вони просять для Руслана звання Героя України, посмертно. Підписати петицію можна за посиланням

  • орденом «За мужність» ІII ступеня старшого солдата Олександра Володимировича Гуцулюка.

44-річний кулеметник родом він із Покощівки, що на Ізяславщині. Захищав Україну від російських окупантів в лавах 88-го окремого батальйону територіальної оборони. Загинув 9 листопада 2022-го під час ворожого обстрілу в Бахмуті.

«Поки живе Україна, слава таких українців, як Руслан Плахов та Олександр Гуцулюк – не поляже, - наголосив голова Шепетівської РВА Олексій Глушаков, вручаючи 29 травня спільно зі заступником начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковником Віталієм Гарбарцем та заступником Шепетівського міського голови Галиною Безкоровайною ордени загиблих Героїв їхнім рідним. - Так само, як слава поетів, аграріїв, інженерів, викладачів, яким випало стати воїнами і віддати для Перемоги життя. Слава Збройним силам України! Вічна пам'ять і слава! Пам'ятаємо кожного нашого Воїна!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Стебіна

    Вічна пам'ять Героям.
  • Неля Мельничук

    Вічна пам’ять героям
  • Галина Букевич

    Вічна пам'ять Героям!земля пухом!

keyboard_arrow_up