Чи варто легалізувати одностатеві шлюби в Україні? (ОПИТУВАННЯ)

Чи варто легалізувати одностатеві шлюби в Україні? (ОПИТУВАННЯ)
Фото ілюстративне
  • Відповідна петиція на сайті Президента набрала потрібні 25 тисяч голосів.

  • Вона буде направлена на розгляд Зеленському.

  • Дізнавайтесь про різні точки зору на цю проблему.

 

На сайті петицій до Президента України 3 червня було зареєстровано петицію про легалізацію одностатевих шлюбів. Наразі вона набрала 25 тисяч підписів і буде направлена на розгляд Володимира Зеленського

Її авторка, Анастасія Совенко, аргументувала свою позицію так: “У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім'ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар”.

Такої ж думки кандидатка філософських наук, головна редакторка сайту “Гендер в деталях” Тамара Злобіна. На своїй сторінці у Фейсбук уродженка Кам'янця-Подільського, яка мешкає зараз у Львові, переконує підписати петицію наступними аргументами:.

Відео дня

Завершує Тамара Злобіна свій допис так:

Під постом Тамари Злобіної розгорнулась жвава дискусія. Проти легалізації одностатевих шлюбів висловився Саід Ісмагілов, який довгий час був муфтієм, тобто очолював спільноту українських мусульман. А зараз він - парамедик, рятує життя цивільних та військових на передовій.

 

 

Загалом, Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій відкрито виступає проти спроб легалізувати в Україні одностатеві шлюби. Церкви вважають, що таке нововведення заохочуватиме громадян до одностатевих шлюбів, а відтак призведе до демографічної кризи та погіршення суспільної моралі.

Речник Української православної церкви Київського патріархату ігумен Євстратій каже, що церква не виступає за дискримінацію гомосексуалів, однак проти того, аби такі стосунки пропагувалися як нормальні та корисні.

Для розуміння проблеми важливо дізнатись про ситуацію з легалізацією одностатевих шлюбів та ставленням до людей з гомосексуальною та бісексуальною орієнтаціями у світі:

 

Отже, лише в 42 країнах станом на 2018 рік такі шлюби чи партнерства вважались законними.

За українським законодавством геї та лесбійки мають право служити в армії. Є ті, хто не приховує свою нетрадиційну орієнтацію, але не відкосили від служби й зараз воюють в зоні бойових дій.

Ось так виглядає карта світу стосовно того, чи дозволено таким людям служити в армії:
 

Невідомо, яка відносна кількість таких людей служить в українському війську, але вони там є, і окремі з них не приховують свою орієнтацію

Хвиля дискусій стосовно легалізації одностатевих шлюбів котиться соцмережею.  Хмельницькі групи у Фейсбук не стали винятком. До прикладу у Хмельницький LIVE поширили такий допис:

Наразі переважною емоційною реакцією на нього є злість.

 

Довідка

В Україні декриміналізація одностатевих відносин відбулася в 1991 році, по суті, з набуттям незалежності. Ми стали першою країною пострадянського простору, де почалися ці процеси. Для порівняння, у Німеччині – на три роки пізніше, у 1994-му. Ще з 1871 року в цій країні стосунки гомосексуальних пар були поза законом. Під час розквіту нацизму (1933–1945 роки) понад 10 тисяч чоловіків-геїв були відправлені в концтабори, де на них вішали своєрідне тавро-нашивку – перевернутий рожевий трикутник. У Радянському Союзі за гомосексуальність давали 5 років в'язниці.

Наразі в Німеччині вже легалізовані одностатеві цивільні партнерства та шлюби, ЛГБТ-пари мають право всиновлювати дітей.

А як вважаєте ви?

Опитування

Чи підтримуєте ви легалізацію одностатевих шлюбів в Україні?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Олекса Шумейко

    Якщо людина збоченець то сиди собі тихенько і не випендруйся. А ні хоче показати, що ти психічно звора і хоче це показати суспільству.  Лесбіянки і геї несуть загрозу людству.
  • Elya

    Не розумію, чому люди проти цього. Проблема в тому, якщо подивитися на психіку людей з не натуральною орієнтації, то це жах! Негативна думка суспільства про лгбт в країні вбиває цих людей з середини. Ці люди потрапляють під насильство, грубо кажучи.
  • Ігор Міцак

    Цього не потрібно
  • Читач12

    Я подавав декілька разів петицію проти легалізації одностатевих шлюбів (на сайті Верховної Ради, на сайті Президента). Жодна не була опуьлікована. Спробуйте подати таку петицію, може у когось вийде. В мене склалось враження, що такі звернення просто блокують.

    Якщо мовчати, то гомосексуалізм будуть потім пропагувати навіть у школі.

keyboard_arrow_up