Скандал з черепахами в Кам'янці: тварин повернули власнику

Скандал з черепахами в Кам'янці: тварин повернули власнику
  • Зоозахисники поскаржилися на виставку черепах у Кам’янці-Подільському.
  • Яке рішення прийняв суд?

В мережі викликала бурхливу реакцію пересувна виставка «Світ черепах», яка проходила у Кам’янці-Подільському. Хтось з відвідувачів зняв на телефон, як працівник відтягує тварину за панцир і годує, аби вона була спокійна, а діти могли сфотографуватись. За словами свідків, у цьому звіринці великі черепахи змушені страждати в тісних для них акваріумах.  Зоозахисники назвали виставку «незаконною» і «варварською». Інформація про пересувну виставку з’явилась на сторінці зоозахисної організації UAnimals. Детальніше про все це журналістка vsim.ua розповідала в окремому матеріалі. 

Так, зоозахисники звернулися із заявою до поліції.  В результаті правоохоронці провели перевірку та склали на організатора виставки адмінпротокол за ч. 3 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах). 

На період до розгляду протоколу у суді 61 рептилію, серед яких 52 черепахи, вилучили. Їх передали на утримання у Кам’янець-Подільський еколого-натуралістичний центр учнівської молоді до вирішення справи судом. 

Відео дня

Яке ж рішення ухвалив суд?

Як стало відомо, 31 січня 2024 року суд прийняв рішення - призначив організаторам виставки штраф в максимальному розмірі, визначеному в санкції статті, – 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн), - повідомили у Кам'янець-Подільському міськрайонному суді.

 При цьому суд не конфіскував тварин, враховуючи те, що інформації про належне, безпечне місце перебування рептилій, з дотриманням температурного режиму та харчування  - немає. У місті відсутні спеціалісти відповідного фаху за доглядом та утриманням черепах.

Читайте також:

Двоє хмельничан вбили безхатька: як їх покарали

Коментарі (3)
  • Сергій Мельник

    Зоозахисники не хочуть взяти черепах, годувати їх, доглядати, купити кожному великий акваріум))

    ванильная содовая reply Сергій Мельник

    А це повинні робити зоозахисники чи ті хто заробляє гроші на черепахах?не пишуть єрунду.
  • Наталя Томин

    Бідні плазуни з жорстокими людьми😢

keyboard_arrow_up