25 листопада в Україні набули чинності закони про розмитнення "евроблях"

25 листопада в Україні набули чинності закони про розмитнення "евроблях"
  • Сьогодні набувають чинності закони про розмитнення автомобілів на єврономерах та посилення контролю над їх переміщенням.
  • Детальніше про мита та штрафи, читайте далі.

Сьогодні, 25 листопада, набули чинності закони України про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, пише "УНІАН".

Отже, відповідно змін до Податкового кодексу, вводяться базові ставки для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму. Таким чином для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вони складуть 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів - 75 і 150 євро. Також відповідно до нових законів запровадили граничний коефіцієнт віку автомобіля - 15 років. Для автівок старших за цей вік застосовуватимуться коефіцієнт 15.

Слід зазначити, що з дня набрання чинності законом у власників "євроблях" є 90-денний пільговий період, коли діють податкові ставки 0,5. 

Відео дня

Згідно зі змінами до Митного кодексу, посилили контроль за переміщенням і перебуванням в Україні авто на іноземній реєстрації. Так, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у користування іншим особам. За порушення встановлених правил передбачений штраф - 34 тисяч гривень. 

Нагадаємо, 23 листопада президент підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі. Всі кошти від розмитнення таких авто підуть до Пенсійного фонду. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Максим Кононов

    Банка с тараканами захлопнулась, и это радует. Хочеш BMW? "Баварія-захід" ждет вас! Если же нет - тогда признайтесь себе в том, что жить хочется дороже чем вы стоите на самом деле. И 25 летняя BMW на росаве выглядит (и говорит о своем владельце) гораздо ущербнее чем тот же ланос на континентале.
  • Oleksander Cheshuk

    Нашим б..я ланосов по 3500 подавай, тупые не хотят скинуть цену в 3 раза и больше
  • Володимир Лісовський

    Да, когда уже эти Вазы, Зазы, Волги развалятся?
  • Alex Varmint

    Надеюсь скоро хлама на дорогах станет меньше.

    Протас reply Alex Varmint

    Надіюсь це дасть урок , що сплановано і свідомо порушувати закон, надіючись на те, що потім можна буде ультиматумом все легалізувати, не вийде!

    Інокентій reply Alex Varmint

    Такого хламу як ти?

    Роман Новіков reply Інокентій

    ні такого як ти

    Alex Varmint reply Alex Varmint

    Олег Жугда  С такой фамилией я бы вообще молчал, клоун.

    Олег Жугда reply Alex Varmint

    Ты кто чума?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up