Атлас лісових доріг створюють на Хмельниччині

Атлас лісових доріг створюють на Хмельниччині
Світлини Подільського лісового офісу
  • Наразі тривають обстеження доріг й зйомка GPS-треків.

Лісівники Хмельниччини, Буковини й Тернопільщини, об’єднані в Подільську філію, обстежують лісові дороги й вносять GPS-треки в програмне забезпечення.

На основі цих даних, наголошують у філії, згодом  з’явиться перший в історії українського лісівництва електронний Атлас лісових автомобільних доріг.

На ньому будуть позначені всі автомобільні дороги, що є на балансі лісництв, а також ті, які перебувають на «позабалансовому» обліку,

Відео дня

Зйомку GPS-треків здійснюють по всій протяжності дороги. Під час прокладання маршрутів визначають стан траси: придатна до експлуатації, або ж потребує поточного чи капітального ремонту.

«Загалом в Подільському офісі за допомогою трекеру обліковано 1084 кілометри лісових автомобільних маршрутів, - зазначає очільник офісу Василь Гончар. - У поточному році філії планують відремонтувати 200 км шляхів та збудувати понад 30 км нових доріг».

ДОВІДКА
Лісові дороги - це:
  • економіка філій;
  • зручна логістика: транспортне сполучення між населеними пунктами;
  • розвиток соціально-економічного та рекреаційного потенціалу регіону;
  • протипожежна безпека: можливість швидко дістатись до місця виникнення пожежі і локалізувати займання;
  • збереження природньої екосистеми. Щільна лісотранспортна мережа - це більший відсоток вибіркових поступових рубок та збереження природного лісу.
Сучасні лісові дороги – багатофункціональні. Фактично у кожному відрізку присутній соціальний фактор. Дуже важливе у час війни призначення таких шляхів – оборонне. Лісові дороги якісні, всі локації грамотно сплановані. Тож і прикордонники, і українські військові успішно використовують їх у своїй роботі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач26

    Багато доріг знищили фермери (переорали), тим самим обмежили доступ населенню до лісу. Тут треба навести порядок. Мало того зо прихватили дороги між паями, а ще й вкради дороги до лісів та навкруг лісів.
  • Evgenij Martyniuk

    Під час війни карту лісових доріг?
  • Рита Титаренко

    За рік ще нових доріг прибавиться, бо, рубають ліси, аж трищать! А, старі дороги, дякуючи лісовозами можуть направлення своє тільки так змінити! Ідея добра, але, щоб, не впорожню перетворилася! Люди час витратять, щоб, цю карту зробити, а потім виявиться, що даремно! Може, закони жорсткі треба зробити і їх виконувати, аби, ліси не рубали, тоді таку карту можна зробити! Так я бачу ситуацію! Це тільки моя думка!
  • Микола Моцюк

    Лісовози стільки доріг наробили по лісах, то буде некарта а павутина!

keyboard_arrow_up