Автошколи для осіб з інвалідністю: перше водійське посвідчення отримав військовий

Автошколи для осіб з інвалідністю: перше водійське посвідчення отримав військовий
  • Проєкт стартував на Хмельниччині в рамках ініціативи «Без бар’єрів». 
  • Навчатись в автошколі можуть як цивільні, так і військові. 

Спеціальні автошколи для осіб з інвалідністю - явище нове. Нещодавно першу таку школу відкрили у Кам’янці-Подільському. Вона функціонує на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, який переїхав сюди через війну. Навчання доступне як для цивільних, так і для військових. Загалом таких автошкіл по Україні є вже п’ять. Ми вже розповідали про умови і особливості навчання там. Детальніше можна прочитати за посиланням. 

Сьогодні, 4 серпня, в автошколі для людей з інвалідністю у Кам’янці видали перше водійське посвідчення. Його отримав військовий Валентин Горбачевський. Він пішов захищати країну з початку повномасштабного вторгнення. У боях захисник втратив кінцівку. Про це розповіли у регіональному сервісному центрі МВС у Хмельницькій області. 

- Я проходив військову службу в 14 бригаді, під час активних бойових дій втратив кінцівку. Після реабілітації вирішив все ж таки отримати посвідчення водія. І як тільки з’явилась така можливість - одразу звернувся до навчального закладу для такої перепідготовки, -  каже військовий.

Відео дня

За рік воїн пройшов складний шлях. Це операції, лікування, реабілітація й протезування. Після пересування на колісному кріслі, опанував протез і милиці. 

До війни Валентин закінчив водійські курси, але не встиг скласти іспит  та отримати посвідчення водія.

- Ми зробили усе можливе аби кожен мав доступ до державних послуг - максимально адаптували класи для прийняття  теоретичних іспитів. Більшість наших центрів облаштовані пандусом та кнопкою виклику адміністратора аби маломобільні категорії людей могли з легкістю завітати до нас», - зазначив начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Володимир Степанов.

Нагадаємо, підготовка майбутніх водіїв проходить на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, який розташований за адресою: Кам’янець-Подільський, вулиця Лесі Українки 14-а.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. 

Довідка:

Автошколи для людей з інвалідністю» – флагманський проєкт МВС, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів», презентований першою леді Оленою Зеленською та заступницею Міністра внутрішніх справ Катериною Павліченко.

\

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up