Багаторічний ремонт траси М-12 на Хмельниччині можуть закінчити уже до кінця літа (ФОТО)

Багаторічний ремонт траси М-12 на Хмельниччині можуть закінчити уже до кінця літа (ФОТО)
  • Ремонт на трасі М-12 поблизу Летичева триває уже кілька років.
  • Спочатку роботи виконувала китайська фірма, але контракт з нею розірвали. За ремонт взялася турецька компанія. 
  • За планом повністю завершити ремонт мають у лютому наступного року, але компанія висловлює оптимістичніші прогнози.

Турецька компанія Onur, яка проводить ремонт на ділянці автодороги М-12, дає оптимістичні прогнози щодо робіт, підрядник не відкидає, що оновленою трасою можна буде проїхатися уже до Дня Незалежності України. Про це стало відомо під час зустрічі представників компанії Onur та голови облдержадміністрації Сергія Гамалія. Про це йдеться у повідомленні ОДА.

Як поінформував керівник проєкту Анта Евіна, підготовчі роботи на трасі повністю завершені. Також він додав, що першочерговим об’єктом частини будівництва нового автошляху став міст через р. Південний Буг у селі Голосків, на якому уже проводяться роботи з демонтажу старих бетонних конструкцій. Підготовчі роботи до реконструкції ведуться і на іншому мосту – через річку Вовк у Летичеві. Паралельно триває підготовка до капітального ремонту ділянки шляху з боку Вінницької області. 

  • “Наразі ремонт дороги М-12 відбувається згідно з затвердженим планом, очікуємо що він має бути повністю завершений у лютому наступного року. Попри погодні негаразди, через які довелось пізніше розпочати ремонтні роботи, у підрядника не виникає проблем вкластись у строки. Компанія “Onur” висловлює оптимістичні прогнози стосовно того, що оновленою трасою можна буде проїхатись уже до Дня Незалежності України,” – зазначив голова ОДА Сергій Гамалій.

Відео дня

Нагадаємо, раніше дорогу під Летичевом ремонтувала китайська фірма. У червні 2019 року контракт з ними було розірвано. На дату розірвання контракту підрядник виконав лише окремі види робіт, що становить менш як 1% від загального обсягу робіт при запланованих 70%.  Після цього оголосили новий тендер. Його переможцем стала турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. Підрядна організація проведе реконструкцію та капітальний ремонт автодороги М-12, протяжністю близько 41 км (М-12 км 291+240 — км 332+052, починається у с. Голосків та закінчується на межі з Вінницькою областю), відповідно до рекомендацій EuroRAP. Роботи, які виконуватимуть підрядники оцінили в 54 621 111,41 долара США. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pavel Kondrashov

    Что на старкон, что на летичев, что на луну или марс. Нет дорог и скорее всего не будет.
  • Олег Лыба

    Зачем же так спешить
  • Ірина Коваль Пилипенко

    Це чарівне слово "може". Вже стільки років обіцяють, що не вірю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up