Чи поїдуть тролейбуси в Лезневе та Ружичну? Відповідь Симчишина

Чи поїдуть тролейбуси в Лезневе та Ружичну? Відповідь Симчишина
Фото з архіву редакції
  • Хмельничани просять владу пустити в ці мікрорайони тролейбуси.

  • Для цього навіть складали та підписували петиції.

Лезневе та Ружична — це мікрорайони Хмельницького, які не забезпечені тролейбусними маршрутами. І частина хмельничан хоче, аби такий вид транспорту був і в цих місцевостях. Аби спонукати місцеву владу, навіть подавали петиції — просили пустити в Лезневе та Ружичну тролейбуси з автономним ходом.

Сьогодні, 15 жовтня, відбувся онлайн-брифінг міського голови. Олександра Симчишина запитали про плани щодо тролейбусних маршрутів у Лезневому. Він розповів, що прокладати туди звичайну тролейбусну лінію не будуть. За його словами, це надзвичайно дорого, оскільки вартість лінії складає 80 мільйонів гривень. Крім того, мікрорайон Лезневе має дуже складний рельєф, зокрема біля магазину «Економ» виникають великі проблеми з підйомом. З посиланням на працівників «Електротрансу» Олександр Симчишин сказав, що «взимку там буде катастрофа». Однак запустити тролейбуси можливість все ж є.

— Ми розглядаємо можливість запустити в Лезневе і в Ружичну тролейбуси з автономним ходом. Вони є маневренішими, ніж класичні, і цей рельєф, якраз під горб біля «Економа» в Лезневому, він долає і туди його можна запускати. Ми хочемо і плануємо купувати ще тролейбуси на автономному ходу, то один з маршрутів у нас визначений на Ружичну, і один з маршрутів на Лезневе. Тому цілком можливо, що наші руки до того дійдуть і тролейбуси на автономному ходу в ці два мікрорайони поїдуть по одній-дві одиниці і того буде достатньо, — сказав міський голова.

Відео дня

Нагадаємо, що зараз у Хмельницькому функціонують два тролейбусних маршрути, частину ділянок яких тролейбуси долають з живленням від акумуляторів. Мова йде про маршрути №4 та №4А. Детальніше про маршрут №4 за посиланням. Про маршрут №4А читайте тут.

Читайте також: У Хмельницькому відновив роботу автобусний маршрут №2

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Светлана Сваволюк

    Добрий день.Коли  розглядаємо можливість запустити в Лезнево  тролейбуси з автономним ходом ?
  • Светлана Сваволюк

    Жители по Проспекту  Мира уже 2 года ждут ,когда же пустят в Лезнево  троллейбусы на аккумуляторе .Ведь там такой огромный жилой массив.И туда едут не только дачники.Пока только обещания.
  • Анастасия Яблонская

    В лезнево  теж треба запускати  бо  люди  на роботу їздять
  • Галкіна

    Тролейбуси тре пускати ,де є багатоповерхівки,де ВУЗИ, а не пару хатинок  як в Лезнего і Ружичній

    Галкіна reply Галкіна

    Може ще на дачні масиви вам за пустити,щоб легше було вам гриби везти

keyboard_arrow_up