Чоловік наїхав мопедом на жінку через напад собак. Суд не повірив

Чоловік наїхав мопедом на жінку через напад собак. Суд не повірив
Фото поліції
  • Житель Хмельниччини хотів оскаржити рішення суду по ДТП із наїздом на пішохода.
  • Переконував суд, чо винними у ДТП стали дворові собаки.

У місті Славута чоловік їхав із дружиною на мопеді «YАMAHA». У житловій зоні багатоповерхового будинку він відволікся на дворових собак і внаслідок цього наїхав на пішохода — 66-річну жінку. Внаслідок аварії вона отримала тримала перелом плечової кістки та забійні рани руки і ноги.

Суд першої інстанції визнав водія винним. Йому призначили покарання у виді 4 місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки. На користь потерпілої стягнув з нього понад 30 000 гривень моральної та матеріальної шкоди.

Чоловік не погодився із вироком та подав апеляцію. Під час нового розгляду справи він доводив, що винними в ДТП стали дворові собаки, які накинулися на нього. Через це він та його захисник просили скасувати попередній вирок чи пом'якшити покарання.

Відео дня

— Я сів з дружиною на мопед і як тільки розпочав рух, на них накинулися собаки й намагалися покусати. Уникаючи тварин, звернув у бік і зачепив одну з пішохідок, що йшла у попутному напрямку, — сказав водій в суді.

Натомість свідок у суді зауважила, що собаки лежали трохи далі від будинку і просто гавкали, а не бігли за скутером чи кусали водія і пасажирку.

66-річна потерпіла розповіла, що після ДТП вона лікувалася стаціонарно та амбулаторно понад рік. За цей час обвинувачений жодного разу не спілкувався з нею, не цікавився станом її здоров`я, не висловлював співчуття.

 — Колегія суддів вважає, що при призначенні додаткового покарання судом враховано особу обвинуваченого, його поведінку після вчиненої ДТП, а також наслідки – спричинення потерпілій різного ступеня важкості тілесних ушкоджень», – ідеться в ухвалі ХАС.

Читайте також: У Хмельницькому районі п’яний водій скоїв ДТП

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up