ДТП на Кам’янецькій: патрульні склали протокол на водія «швидкої»

ДТП на Кам’янецькій: патрульні склали протокол на водія «швидкої»
  • Аварія з легковиком та «швидкою» сталася близько 11:00.

  • Остання їхала з увімкненими маячками.

  • Протокол на водія «швидкої» склали через те, що він не дав дорогу легковику.

Сьогодні, 12 жовтня, на Кам’янецькій неподалік філармонії сталася ДТП за участі карети «швидкої». Як ми вже повідомляли раніше, вона зіткнулася з легковиком. В управлінні патрульної поліції повідомили деталі щодо цієї аварії.

За даними поліцейських, автомобіль «Peugeot Boxer» (карета «швидкої») їхав Кам’янецькою з увімкненими проблисковими маячками. За кермом був 56-річний водій. Як повідомили патрульні, він не забезпечив безпеку дорожнього руху та не надав дорогу автомобілю «Peugeot 308» (легковик). В результаті сталося зіткнення.

Патрульні склали на водія «швидкої» протокол за статтею 124 КУпАП («Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна»). Надалі протокол буде направлений на розгляд суду. Таку інформацію надала поліцейська роти №4 Роксолана Вавренюк.

Відео дня

Згідно з правилами дорожнього руху, водії спеціального транспорту з увімкненими проблисковими маячками мають право не дотримуватися ряду норм за умови дотримання безпеки руху. Крім того, автомобілі при наближенні транспорту з увімкненими проблисковими маячками повинні дати йому дорогу та забезпечити безперешкодний проїзд.

Чому ж склали протокол на водія «швидкої», якщо він рухався з увімкненими проблисковими маячками? У патрульній поліції конкретної відповіді на це питання не надали:

— Цю дорожньо-транспортну пригоду оформляють патрульні, які лише фіксують факт порушення правил дорожнього руху, і протокол направляється до суду. Винуватість водія встановлює лише суд, тобто це не конкретна ситуація, що патрульні вже визнали винним водія «швидкої». Я надаю інформацію виключно за протоколом, тобто яка фабула протоколу, такою я її надаю, — розповіла Роксолана Вавренюк у коментарі журналістам vsim.ua.

У якому напрямку рухалися «швидка» та легковик, вона також не повідомила, оскільки ці дані у протоколі не зазначаються:

— В якому напрямку вони рухалися, в протоколі не зазначається, я надаю інформацію виключно з фабули протоколу. До матеріалів справи додається схема дорожньо-транспортної пригоди, тобто розташування транспортних засобів на проїзній частині, додається пояснення обох водіїв. До прикладу, якщо є пасажири, у них також відбирається за бажанням пояснення. Окрім цього, якщо є, до прикладу, матеріали відеоспостереження, вони також нами долучаються до суду, тобто це можуть бути відеоматеріали з магазинів, які розташовані поруч, на перехрестях камери, записи яких долучаються до матеріалів справи, і так само це можуть бути з відеореєстраторів обох автомобілів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Ярослав Мазур

    Є питання, а в якому напрямку рухався легковик?
  • Василий Массаж На Дому

    ..тепер чекайте *швидку* за 10 хвилин!!🤬🤬🤬 ТЕПЕР Водії* швидкої*...будуть *боятися спішити*!!!! Вони стільки не заробляють, Щоб такі штрафи сплачувати!!!
  • Василий Массаж На Дому

    дебіли...!!! водію нажаль *не повезло*((((
  • Alexandr Snigur

    Питання, хто був за кермом"Пежо".

keyboard_arrow_up