Хмельницький залізничний вокзал можуть віддати приватній фірмі на 20 років

Хмельницький залізничний вокзал можуть віддати приватній фірмі на 20 років
  • Хочуть залучити близько 47,5 мільйона гривень інвестицій.

  • Таким чином планують оновити вокзальну інфраструктуру.

Залізничний вокзал Хмельницького може потрапити у концесію. У Кабінеті міністрів України сподіваються, що це дозволить залучити близько 47,5 мільйона гривень інвестицій. Тривалість концесії становитиме 20 років.

Довідка. Концесія — це надання державою або місцевою владою майна в управління на платній та строковій основі.

Власником залізничної станції «Хмельницький» є акціонерне товариство «Укрзалізниця», що належить державі. В «Інвестиційному атласі України» йдеться, що запланована концесія має бути державно-приватною. Тобто залізничний вокзал планується передати приватному підприємству.

Відео дня

Разом з хмельницьким вокзалом у концесію хочуть передати також вокзали шести інших міст України — Києва, Харкова, Вінниці, Дніпра, Миколаєва та Чопа. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на міністра інфраструктури України Владислава Криклія. 

Концесією вокзалу «Київ-Пасажирський», за словами міністра, цікавиться компанія, яка побудували найвищий у світі хмарочос «Бурдж Халіфа». Колишній голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов говорив, що передача вокзалів у концесію допоможе залучити приватні інвестиції для реконструкції вокзальної інфраструктури.

Представлений урядом «Інвестиційний атлас» також передбачає, що акціонерне товариство «Хмельницькобленерго» має бути приватизоване. Зараз 70% акцій володіє держава. На сайті Фонду державного майна вказано, що товариство готують до приватизації.

Нагадаємо також, що раніше уряд затвердив перелік підприємств, які не можна приватизувати. У Хмельницькому таке лише одне — державне підприємство «Новатор».

Опитування

Чи варто віддавати залізничний вокзал у концесію?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (68)
  • Люда Хайдарова

    Жах, що робиться!!!
  • Катя

    Навіщо віддавати, нормальний вокзал, лише ремонт провести .Ми проти
  • Basyl

    Мдя, теперь вход на вокзал будет платный((

    Мастер Автополив reply Basyl

    Поезд будет делать остановку на каменецком переезде и в Раково, как автобусы выезжающие с автовокзала №1 сразу за светофором подбирают)))
  • Лесовой К.

    Снести его, как в Гречанах. Нет вокзала, нет проблем...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up