Коли "Дія" не діє. Що робити, якщо водійське посвідчення не відображається у смартфоні

Коли "Дія" не діє. Що робити, якщо водійське посвідчення не відображається у смартфоні
Фото ілюстративне: Конкурент
  • Уже майже тиждень, як українці можуть користуватися цифровим посвідченням водія.
  • А ви вже встигли спробувати? Можливо, хотіли, але не вийшло.
  • Що робити, якщо ваше посвідчення водія не відображається в застосунку «Дія», дізнавайтесь далі.

Минулого тижня в Україні презентували додаток державних онлайн-послуг "Дія". Його можна безкоштовно завантажити в App Store та Play Market. Ідентифікація користувачів відбувається за допомогою технології BankID через систему Національного банку та Приватбанку.

Через застосунок "Дія" українці можуть користуватися цифровим посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу. Ці електронні документи мають таку ж юридичну силу, як і фізичне посвідчення. Відтак, їх водій може пред’являти у разі зупинки патрульними.

Як зазначили у Мінцифри, з моменту впровадження додатку його уже завантажили більше мільйона українців. Щоправда, невдовзі виникли проблеми. У декого з користувачів документи просто не підтяглися у додатку.

Відео дня

Що ж робити, якщо посвідчення водія чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу не відображається у застосунку "Дія"?,

Користувачу потрібно перейти до електронного кабінету водія https://e-driver.hsc.gov.ua для уточнення своїх даних. Як це зробити, повідомили в Головному сервісному центрі. 

Алгоритм дій такий:

  • авторизуватися в електронному кабінеті водія;
  • заповнити всі поля необхідними даними (автоматично заповнюються дані з існуючої бази, у які можна внести виправлення);
  • завантажити файл із зображенням обох сторін документу у форматі jpg;
  • надіслати електронну заяву до сервісного центру МВС для обробки.

Після цього, працівники сервісних центрів МВС опрацьовують отримані електронні заяви та вносять зміни до ЄДР транспортних засобів МВС. У випадку виявлення додаткових неточностей або відсутності фотографії громадянина, його запросять особисто звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.

Друзі, а ви уже завантажили додаток "Дія", а можливо, вже  встигли скористатися цифровим посвідченням?

Опитування

Чи користуєтесь ви додатком Дія?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • сергій

    крадії крадуть, шахраї шахраюють, брехуни брешуть
  • Вадім Коваль

    Повна фігня.Встановив додаток підтянуло з пази посвідчення водія і тех паспорт на авто. Зупинили копи 20 хв. не міг зайти на сайт (відкрити "Дію") копи склали постанову про відсутність посвідчення водія.
    Навіщо витрачати шалені кошти з бюджету на всяку Фігню.
  • Женя

    Брєд . А шо робити коли тех паспорт на дружину? В моєму ж додатку відображатись він не буде!!!
  • Женя Янковский

    .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up