Копи на дорозі: скільки аварій сталося за участю патрульних у Хмельницькому

Копи на дорозі: скільки аварій сталося за участю патрульних у Хмельницькому

В середньому щомісяця патрульні потрапляють в одну аварію. Трапляється, що винними стають самі поліцейські. Дані факти вже доведені в судах. Інших порушень правил, на які вказують хмельничани, правоохоронці не визнають.

Патрульна поліція працює в Хмельницькому з грудня минулого року. Два десятки автомобілів з синіми сиренами цілодобово роз’їжджає вулицями міста. Не завжди водіям службових «Toyota Prius» вдавалося повернутися з чергування на вцілілих автівках. Всього за участю патрульних за десять місяців сталося 13 ДТП.

 - У двох випадках суд визнав винними патрульних. Вони стали винуватцями аварій і понесли за це покарання. Водії сплатили штрафи відповідно винесених рішень. Сума склала від 340 до 425 гривень, - повідомив «ВСІМ» речник Управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк. – Коли винуватцями ставали інші водії, то вони, як правило, здійснювали зіткнення з «Пріусом», який стояв. В деякий випадках водії були п'яні, в деяких просто не врахували дистанцію та здійснили зіткнення коли пріус стояв на червоний сигнал світлофора, чи пропускав пішохода.

У жодній з аварій за участю патрульних ніхто не постраждав. Щодо автомобілів поліціянтів, то вони зазнавали незначних технічних ушкоджень. Патрульні охарактеризували їх, як незначні царапини.

Відео дня

За дотриманням правил дорожнього руху стежать не лише патрульні. Не залишаються без нагляду й випадки нехтування основами дорожніх законів самими поліцейськими. Це не залишається без уваги небайдужих громадян.

- Нами неодноразово було зафіксовано випадки порушення ПДР хмельницькими патрульними. Та завжди у них знаходяться виправдовування того, чому вони припаркувалися у невстановленому для цього місті чи не увімкнули відповідний сигнал, коли здійснювали поворот не за правилами, - каже «ВСІМ» журналіст «Дорожнього контролю» Олег Бондаренко.

В патрульній поліції «ВСІМ» повідомили, що вони зафіксували 4 звернення про можливі порушення правил дорожнього руху їхніми працівниками. Надходили вони через електронну пошту чи реєструвалися під час особистих прийомів громадян. Та в жодному випадку факти порушень патрульними не були доведені.

Самі поліцейські не заперечують того факту, що не завжди вмикають проблискові маячки чи вмикають звукову сирену. Пояснюють це тим,що у деяких випадках потрібно діяти швидко і не сполохати при цьому потенційного порушника. Трапляється також, що перехожі просять вимкнути набридливі їм сині сигналки.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькому в ДТП потрапив екіпаж патрульних. Тоді за кермом була жінка. Обох водіїв тоді перевіряли на вміст алкоголю в крові.

Ще один випадок аварії за участю поліції був зафіксований на відео.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Катерина

    патрульні теж люди. вони можуть порушити. головне, щоб відповідали по закону, як звичайні люди

    Roman Martyniuk reply Катерина

    Перед Законом всі рівні.

    Корній Реаліст reply Катерина

    добре шо не шиються по кущах, як браві гаїшники. Ті оборотні косили баблішко зі всіх. Та й копи не безгрішні. В основному туплять молоді і зелені, які прийшли в поліцію тупо заради зарплати і вчилися на далекі від теперішньої роботи спеціальності
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up