Мешканці Кракова подарували Хмельницькому автобус

Мешканці Кракова подарували Хмельницькому автобус
  • Місто отримало автобус від поляків.
  • Дізнавайтесь, які саме транспортні засоби подарували місту іноземні партнери з початку війни.

Хмельницький, який прихистив понад 36 тисяч переселенців, потребує допомоги транспортними засобами. Днями місто отримало автобус від поляків. Про це повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук у Фейсбуці:

“Чергова допомога з Польщі. Автобус від мешканців Кракова, який комунальне підприємство буде використовувати для гуманітарних місій та перевезення хмельничан. Щиро вдячні за підтримку,” – йдеться в дописі.

Відео дня

Нагадаємо, що 18 березня Хмельницька міська лікарня отримала карету «швидкої» з польського міста-побратима Чеханува. «Швидка» забезпечена необхідним обладнанням, зокрема дефібрилятором, приладами для кардіомоніторингу та киснезабезпечення. Автомобілем перевозять поранених з військового госпіталю до міської лікарні та у зворотному напрямку. 

6 квітня придбали реанімобіль для військового госпіталю за підтримки партнерів з Німеччини та місцевих меценатів.

Також поповнився парк  реанімобілів дитячої міської лікарні завдяки італійським благодійникам з Soleterre Onlus та Благодійному фонду Запорука.

“Загалом вже 5 бандерореанімобілів передали для медичних закладів», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбук.

Комунальне підприємство «Електротранс» також має на балансі п’ять нових автобусів від литовського міста-побратима Шяуляй, які використовуються для перевезення військових, евакуації цивільних та для гуманітарних вантажів.

Автобуси перебувають в гарному стані. Саме ними вивозили людей із Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших «гарячих» точок.

"Також  автобуси з Литви перевозили військовослужбовців в межах всієї України й навіть виїжджали на дислокацію за понад тисячу кілометрів," – прокоментував міський голова.

Місто може виконувати завдання з перевезення військових, не знімаючи автобуси з міських перевезень. Це дозволяє забезпечувати нормальну роботу громадського транспорту.

Нагадаємо, Хмельницький продовжує забезпечувати автомобілями українських захисників. На потреби війська передали уже кілька десятків позашляховиків, які купили за підтримки меценатів та волонтерів.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Аня Прусецька

    Дякую вам.
  • Леся Дидур

    Не сваріться,топлива всеодно не має,ще свої не понятно чи будуть їздити
  • Наталия Мазур

    «бандерореанімобілів передали для медичних закладів», - зазначив міський голова»- що за марка авто? Щось нормальне не могли передати?
  • Олександр Атаманюк

    Його надавали для перевезення людей з окупованих територій або з міст де не можливо перебувати а не для виконання в Хмельницькому.

    Яна Велинская reply Олександр Атаманюк

    Ааа, вам про это лично доложили, для чего он будет использоваться?

    Олександр Атаманюк reply Олександр Атаманюк

    Хоча є надія що його і для цього також будуть використувати.

keyboard_arrow_up