На дорогах Хмельниччини працює спецтехніка

На дорогах Хмельниччини працює спецтехніка
Фото зі сторінки САД у Хмельницькій області
  • Дізнавайтеся, куди звертатися водіям, які потрапили у пригоду на державних дорогах.

Зима рішуче взялася за Хмельниччину. Мете снігом, лякає морозами.

У ніч на 18 листопада на автошляхах краю працювали 145 фахівців дорожніх організацій та 99 одиниць спеціальної техніки. Для обробки покриття доріг використали 1242 тон протиожеледних матеріалів.

Ситуація на атвошляхах краю

Станом на 09.00 проїзд усіма автошляхами державного значення Хмельниччини забезпечено, інформують у Службі автомобільних доріг області. Покриття переважно мокре. Скарг чи ускладнень руху, наголошують, не зафіксовано.

Відео дня

Та до вечора – далеко. За прогнозами синоптиків варто очікувати невеликий та мокрий сніг. На дорогах - ожеледиця, місцями налипання мокрого снігу.

«Нагадуємо, замініть шини на зимові, перевірте свій транспортний засіб, перш ніж вирушити у далеку дорогу, пам’ятайте про безпечну дистанцію та обмеження швидкості, - акцентують дорожники. - Ретельне дотримання Правил дорожнього руху може вберегти вас від автопригод».

З метою оперативного реагування на погіршення стану дорожнього покриття  підрядні дорожні експлуатаційні організації в цілодобовому режимі здійснюють візуальне спостереження та патрулювання на дорогах області.

Подекуди дорожники очищають покриття від снігової «каші» та обробляють протиожеледними сумішами.

«Просимо водіїв поступатися дорогою спеціальній техніці», - акцентують у САД краю.

Чистять дороги й тротуари в Хмельницькому

Максимум зусиль до того, щоб очистити дороги й тротуари від снігу, докладають і працівники комунальних підприємств та управляючих муніципальних компаній Хмельницького.

«Від вечора 17 листопада хмельницькі комунальники почали активно підсипати та чистити міські дороги. Для цих робіт залучили 8 піскотрусів, які посипали дороги піщано-соляною сумішшю, - зауважують в мерії. - Від 4 ранку 18 листопада для очистки тротуарів залучено 2 трактори з щітками та 2 з сільничками. Також по всьому місту посипають вручну».

Нагадаємо, днями в місті встановили 180 ящиків з сіллю або піщано-соляною сумішшю на дорогах міста.

Загалом КП «БРЕД» заготовило 2700 тонн піщано-соляної суміші та 1250 тонн солі. Додатково планують заготовити 4300 тонн піщано-сольової суміші та 1350 тонн солі.

Куди звертатися водіям, в яких виникли на дорозі проблеми

У Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області цілодобово працює диспетчер.

Водії, які потрапили у пригоду на державних дорогах, можуть звернутися по допомогу за телефоном гарячої лінії Укравтодору +38 067 400 60 80.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Зима вона така - приходить коли і не чекали.

keyboard_arrow_up