На Кам'янецькій велосипедисти перекрили рух. Влаштували "лежачий протест"

На Кам'янецькій велосипедисти перекрили рух. Влаштували "лежачий протест"
  • За три дні у Хмельницькому розбилось два велосипедисти. 
  • Активісти вирішили привернути увагу водіїв до хмельничан на велосипедах.
  • Для цього влаштували у центрі Хмельницького "лежачий протест". 

10 липня на Геологів 21-річний велосипедист влетів у бетонний паркан і розбився насмерть. Через два дні у ДТП на Заводській загинув 53-річний хмельничанин, який їхав на велосипеді. Через трагічні ДТП за участю роверистів, ГО "Критична маса" вирішила провести "лежачий протест", аби привернути увагу водіїв до велосипедистів на дорогах. 

Корисне посилання

Актуальні ціни на Geo у Хмельницькому на Automoto.ua.

- Велосипедист по суті не захищений ніяк, окрім шолома. Не завжди є розуміння з боку водіїв, не завжди є повага. Не завжди інфраструктура дозволяє безпечно пересуватись по дорогах, тому ми вирішили нагадати, що з кожним днем нас стає все більше, - розповідає організатор флешмобу Олег Олексієнко.

Відео дня

Сьогодні, 14 липня, велосипедист зібрались на Білому мосту у парку Чекмана. Звідти проїхались вулицями міста і фінішували на перехресті Кам'янецької і Подільської. Там присутні вляглись на проїжджу частину. Мовляв, можливо так їх таки побачать водії і будуть звертати на них увагу під час руху на дорогах міста. 

- Хочемо донести, що всі учасники дорожнього руху рівноправні і всі повинні дотримуватися ПДР. А велосипедисти мають кататись у шоломах. В нічну пору доби включати вогники або вдягати яскраві жилети. Хочемо велодоріжки, які розділятимуть пішоходів, велосипедистів і водіїв, - каже велоактивіст Сергій Петрович. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Павло Пузир

    а як убезпечити пішоходів від велосипедистів?, чомусь велосипедисти бояться їздити по дорогах, а по тротуарах ні, бо пішохід в "ланцюжку харчування" - перший. Мало хто, з велосипедистів, їздить по дорозі, а шоломами користуються ще менше.
  • Анна Островська

    молодці. та чи менше стане аварій? питання риторичне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up