На вулиці Хмельницького виїхали нові тролейбуси. Як вони виглядають (ФОТО, ВІДЕО)

На вулиці Хмельницького виїхали нові тролейбуси. Як вони виглядають (ФОТО, ВІДЕО)
  • «Рогаті» вже вийшли у свої перші рейси.

  • У жовтні у Хмельницький мають надійти ще п’ять тролейбусів із заводу «Богдан».

На вулицях Хмельницького з’явилися перші нові тролейбуси. П’ять «рогатих» виробництва заводу «Богдан» надійшли у місто два тижні тому. І лише зараз їх випустили на маршрути. Пізніше, у середині жовтня, мають надійти ще п’ять «Богданів». Вони зможуть їздити без контактної мережі на відстань до 20 кілометрів.

П’ять нових тролейбусів мають унікальний для Хмельницького бірюзово-блакитний колір. А от «рогаті» тієї ж моделі, «Богдан Т70117», й раніше перевозили хмельничан. Нові тролейбуси матимуть бортові номери від 035 до 039. Курсуватимуть вони у різних мікрорайонах міста.

Головною відмінною рисою нових «рогатих» є можливість їхати автономно на відстань до 5 кілометрів. Проте це не дозволить створити нові тролейбусні маршрути у місцях, де немає контактної мережі. Така функція лише дозволить тролейбусу проїхати ділянки з обмеженим рухом. Наприклад, у випадку ДТП чи обрізки дерев, коли вимикають подачу струму в контактну мережу. Про це розповів директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. Крім того, нові тролейбуси мають можливість знімати струмоприймачі з контактної мережі автоматично. Тобто водієві не потрібно буде виходити з тролейбуса, аби зняти «роги» з електричних дротів.

Відео дня

У цілому вигляд нових тролейбусів мало чим відрізняється від інших жовтих та блакитних «Богданів», якими щодня їздять хмельничани. Звичним для мешканців Хмельницького буде й салон. Проте варто відзначити, що у нових «рогатих» майданчик для людей з інвалідністю є більшим. Він розташований навпроти середніх дверей. За словами міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, нові тролейбуси є більш енергоефективними. Тому підприємство зможе зекономити на придбанні електроенергії.

Вартість кожного нового тролейбуса становить 6,2 мільйона гривень. Придбали їх у лізинг через «ПриватБанк». Сплачувати гроші за «рогатих» міському бюджету доведеться протягом трьох років. За словами директора регіонального управління «ПриватБанку» Юрія Браніцького, Хмельницькому запропонували ексклюзивні умови для придбання нового транспорту. Ставка за кредитом є нижчою облікової ставки Національного банку України. Перший внесок за договором становить 20%.

Для перегляду фотогалереї у браузері натискайте на фото та гортайте.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • вася пупкин

    Якби ж то старих дідів та баб в них не пускали - було б взагалі чудово! А то зашморгають своїми вонючими дупами нові сидіння!

    валерія reply вася пупкин

    Якшо б  російський фсбшнік не отримував би таку велику пенсію, йому б ні собаки ні бабки ні діди не мішали ..........Велечезна пенсія мішає колотити людьми

    Олександр Симчишин reply валерія

    З чого вона має бути величезною, якщо більшість офіційно отрмує мінімальну зарплатню, а іншу значно більшу частину у конверті?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up