Озерну і Старокостянтинівське шосе з’єднають новою дорогою

Озерну і Старокостянтинівське шосе з’єднають новою дорогою
Початок вулиці Січових Стрільців біля ТЦ "Агора".
  • За півтора року у Хмельницькому з`явиться нова магістральна дорога.
  • Прокладуть її від «Агори» до Старокостянтинівського шосе.
  • Вздовж вулиці виросте новий житловий масив.

Вулиця Січових Стрільців з’явилася лише в лютому 2015-ого. Поки що лише на паперах. Вона проходить від вулиці Панаса Мирного (а саме від ТЦ «Агора») до Старокостянтинівського шосе. Дорожнього покриття ще немає.

Озерна - молодий мікрорайон, який розбудовується шаленими темпами. Це новий багатоповерховий житловий масив на північній околиці Хмельницького. Перший проект розбудови з’явився лише у 1977 році. А перші будинки тут почали здавати наприкінці 1980-х років. Назва мікрорайону пішла від вище розташованих ставів, які належить до однієї з безіменних приток річки Південний Буг.

Дорога повз новий житловий масив

Озерна поступово розширюється. Новий житловий масив має з'явитися по вулиці Січових Стрільців. Неподалік "Агори" уже ведеться будівництво кількох багатоповерхівок. Ділянки між вулицеюПанаса Мирного і Старокостянтинівським шосе призначені під житлову забудову. Вони в оренді у приватників. Про це свідчать дані з кадастрової карти. 

Відео дня
Майбутня дорога позначена червоною лінією. Як показує кадастрова карта, усі ділянки вздовж неї призначені під житлову забудову і знаходяться в оренді приватників.

 У міськраді вирішили виділити кошти на будівництво магістральної дороги по Січових Стрільців. Запланували витратити 31,6 мільйона. Провели тендер. Найкращу пропозицію в 27,9 мільйона запропонувало Хмельницьке ШБУ-56. Воно й виконає усі роботи і має зробити дорогу за 1,5 роки - до 30 серпня 2019 року.

- Той мікрорайон активно розбудовується. Вздовж цієї вулиці відбувається активне будівництво. Це і «Агора», і «ЛМД», і два будинки, які будують для БРЕДу і «Електротрансу» по старим договорам суперфіції. І дві ділянки «Форварду» великі, які також будуть забудовуватися, - каже заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. – Також ця дорога з’єднує Озерну із виїздом з міста. Тому вона має розвантажити вулицю Панаса Мирного.

«Краще б дорогу від Трьох ведмедів зробили»

Цьогоріч розширили і відремонтували дорогу по вулиці Кармелюка, яка іде від  Панаса Мирного до "Трьох ведмедів". На неї витратили 12 мільйонів гривень. Попід лісом тягнеться вулиця Лісогринівецька, вздовж якої вже стоять заселені багатоповерхівки. Саме її ремонт, на думку опитаних vsim.ua місцевих жителів, був би доцільніший. 

-  Дивіться скільки тут людей живе! Тут пару будинків і вони ще не готові. А по Кармелюка і далі багато будинків, а дороги як такої немає. То краще б від «Трьох ведмедів» продовжили робити дорогу до виїзду з міста. Тим паче, он Кармелюка вже зробили, то хай би продовжували, - каже місцевий мешканець Анатолій.

- Погоджуюся із сусідом. Ми живемо зверху на Кармелюка. Бачимо, що дорога там потрібніша. Ще було б добре, якби біля нас маршрутки пустили. І навіщо та нова дорога, якщо є вулиця Озерна, яка веде на виїзд? Не бачу доцільності, - продовжує мешканець Озерної Андрій.

- Біля «Агори» внизу будинків ще немає. Вони ще будуються. Сказати, що вона там потрібна? Я би сказав, що краще би запустили зверху до Лісогринівецької до «Трьох ведмедів». Там є більше будинків і сполучення більш потрібне. Внизу воно ще не таке потрібна. А зверху був би класний варіант пустити маршрутку під ліс з виїздом до кінцевої Озерної.

Вулиця Лісогринівецька.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вася

    Лісогринівецьку в першу чергу зробити, виїзд до Старокостянтинівського шосе
  • толік

    Віднедавна все будівництво в Хмельницькому ведеться тільки для місцевих олігархів і обслуговування їх інтересів. На простих людей їм начхати.
  • Sergii Koval

    Як мені відомо там планувалася дорога, але забудовники вийшли за межі надані для будівництва. І виникли деякі труднощі щодо дороги там. Можливо саме тому так роблять з цією дорогою, тоді забудовник не зможе схитрувати, але нажаль зможе цю дорогу розбити важкою технікою при будівництві, ось такі справи.
  • Anna Tymoshchuk

    На мою думку проблеми потрібно вирішувати по мірі їх поступання . Вулиця Лісогринівецька вже забудована, а дорого в цієї вулиці немає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up