Плата за смерть - 800 тисяч: покарали підприємця, який переїхав жінку на Тернопільській

Плата за смерть - 800 тисяч: покарали підприємця, який переїхав жінку на Тернопільській
Фото ГУНП у Хмельницькій області.
  • Збив жінку, яка йшла по тротуару, та переїхав її.
  • Так вчинив підприємець із Соколівки.
  • Дізнавайтеся про деталі аварії та вирок суду.

Зупинка “Автопарк” розташована на вулиці Тернопільській у Хмельницькому. Біля нього є магазин “Риба”. Саме до нього привіз будівельні матеріали підприємець із тодішнього Ярмолинецького району. Родом він із Соколівки (за даними поліції), а зареєстрований в селі Глушківці. Він мав займатися облаштуванням фасаду магазину.

Коли 43-річний чоловік відвантажив усі матеріали із свого “Renault Trafic”, він почав заднім ходом виїжджати на проїжджу частину. Навпроти входу до магазину солодощів “Гном” в цей час йшла 82-річна хмельничанка. Вона не бачила автомобіля, оскільки була спиною до нього. А водій не помітив пішохода й “діючи з необережності, легковажно та самовпевнено”, наїхав на пенсіонерку.

Внаслідок наїзду жінка впала на асфальт. Але водій після цього не зупинився. Він продовжував рухатися. Тому він задніми колесами переїхав тіло пенсіонерки. Наслідок - численні травми, які у вироку суду розписані на три абзаци. Жінка померла в кареті “швидкої”, яка прибула на місце аварії.

Відео дня

ДТП трапилося 17 березня 2020 року о 13:20. Судовий розгляд через карантинні обмеження розтягнувся майже на півтора року. Вироку по справі смертельної ДТП з’явився у червні вже 2021-го.

У вироку йдеться, що автомобіль “Renault Trafic” був у справному стані. Водій в стані сп’яніння на момент ДТП не перебував. Також додають, що він був психічно здоровим й міг адекватно оцінювати свої дії.

Водій, яким був Олександр Гевал (дані Хмельницького міськрайонного суду), свої вину в судді повністю визнав. Також він погодився виплатити всю моральну шкоду, заподіяну двом дітям померлої. Останні подали цивільні позови по 400 тисяч гривень кожний.

Суддя Олександр Піндрак все це врахував. Як і зважив він на позитивні характеристики водія, утримання ним неповнолітньої дитини і висновок органу пробації, який свідчив про можливість виправлення чоловіка без ізоляції від суспільства.

Тому суд визнав винним підприємця. Призначив йому покарання у вигляді мінімальних 3 років позбавлення волі, як це передбачає частина 2 статті 286 ККУ. Також чоловіки позбавили права керування транспортним засобом на 2 роки. 

Водночас суд скористався іншою статтею ККУ - №75. Вона дозволила звільнити чоловіка звільнити чоловіка від відбуття основного покарання у вигляді позбавлення волі. Йому встановили іспитовий термін на ті ж 2 роки, поки чоловік не зможе керувати транспортними засобами.

Також суд задовольнив позови дітей загиблої. По 28 338 гривень їм виплатить страхова компанія винного у смертельній ДТП. Решту суми має компенсувати сам водій. А це по 371 662 гривень кожному. Загалом сума компенсації - 800 000 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Макаров Микола

    Да це дуже дуже печально що людина померла .але в нас такі люди що переходять дорогу і не дивляця по сторонах .є переходи ні вони переходять де вони хотять.коло лебідь плази є підземний перехід так от люди переходять дорогу .а там стільки машин проїжає.то не дати по попі хворостиною бо люди котрі не розоміють що вони создають аварії
  • Виктор Ковальчук

    У Хмельницькому правила дорожнього руху взагалі ігноруються, а поліції до того немає ніякого діла! Надалі буде ще гірше, тому бережіть себе та надійтесь виключно на особисту реакцію та фізичну підготовку!

keyboard_arrow_up