Стан сп'яніння - критичний: судили водія фури, який насмерть збив військового

Стан сп'яніння - критичний: судили водія фури, який насмерть збив військового
Колаж із фото прокуратури
  • Вантажівка "DAF" влетіла у блокпост на Давидковецькому перехресті.
  • Один військовий загинув, двоє отримали травми.
  • Стан сп'яніння водія був критичним.

Квітень 2022 року. На третьому місяці після вторгення росіян на автошляхах України ще було чимало блокпостів. Один із таких стояв біля Давидковецького перехрестя. Там чергували тероборонівці. Були на блокпості вони й ввечері 13 квітня. 

Саме того вечора 28-річний киянин їхав на вантажівці "DAF" через дане перехрестя. Він не впорався із керуванням та зіткнувся із легковим авто і влетів у блокпост.  Наслідки були трагічними. Один з військових загинув на місці. Йому було 43 роки. Ще двоє військових, 36-річні чоловіки, отримали травми середнього ступеня важкості.

Як виявилося згодом, водій вантажівки був п'яним. Рівень алкоголю в його крові у 16 разів перевищив допустиму норму, яка становить 0,2 проміле. Про це повідомляють в Хмельницькій обласній прокуратурі.

Відео дня

У 16 разів більше норми - це 3,2 проміле.  Тому його стан сп'яніння - критичний або ж алкогольне отруєння.

Суд над водієм уже відбувся. Його визнали винним. Міра покарання - 7 років позбавлення волі та 6 років позбавленням права керувати транспортними засобами на 6 років. Санкція ч.3 статті 286-1 ККУ, за якою судили водія, передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі та позбавлення права не керування транспортними засобами на такий же термін.

"Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку", - додають в прокуратурі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Такого посадили. Він же не суддя.

keyboard_arrow_up