Священик з Хмельниччини загинув через аварію на Вінниччині

Священик з Хмельниччини загинув через аварію на Вінниччині
  • Отець Єжи Чарнецький служив у католицькому храмі в Новій Ушиці.

  • Він зіткнувся з іномаркою в Жмеринському районі.

  • Під час ДТП сам священик отримав важкі травми, а його 18-річний пасажир помер на місці.

Настоятель парафії Преображення Господнього з Нової Ушиці отець Єжи Чарнецький вирушив до сусідньої Вінниччини. Там, у Браїлові, він разом з іншим духовенством був присутній на нічній молитовній службі. Повертаючись на Хмельниччину 6 серпня, на дорозі “Жмеринка-Бар” священик потрапив на своєму автомобілі “Peugeot” в ДТП. 

Аварія трапилась неподалік села Сьомаки. Близько 22.40 “Peugeot” зіткнувся з легковиком “Renault”, який був припаркований частково на узбіччі, частково проїжджій частині дороги та наїхав на 34-річного пішохода, який стояв поруч з легковиком. Разом з отцем у машині був ще 18-річний пасажир — прислужник настоятеля Дмитро з Чернівеччини. 

Фото зі сторінки ГУ НП у Вінницькій області

В результаті аварії двоє людей: Дмитро та пішохід — мешканець Житомира — загинули на місці. Сам священик отримав численні травми, його у важкому стані доправили до лікарні у Вінниці. 46-річний водій автомобіля “Renault”, житель Жмеринки не постраждав. Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

Відео дня

На жаль, лікарям не вдалося врятувати життя настоятелю. 47-річний отець Єжи Чарнецький також помер. Це трапилось 10 серпня, повідомляє CREDO

Єжи Чарнецький був поляком. Він народився в польському місті Моронг (Morąg) в 1975 році, свячення отримав з рук архієпископа Войтка Зємби в Пенежно в 2007 році. Після свячень працював в Польщі, а з 2016 почав своє служіння в Україні у Новій Ушиці. Парафіянин Олександр Громяк, розповів, що віруючі дуже цінували свого священника.

Фото з видання CREDO

— Отець Єжи служив вірою і правдою для своїх парафіян не тільки в Новій Ушиці, але і в найближчих селах. Також багато часу проводив з молоддю і міністрантами (прислужниками — авт.), які його дуже поважали і дослуховувалися до його порад. Після початку війни настоятель зробив збір коштів і продуктів в Польщі на потреби людей, які постраждали від війни, — додав Олександр Гром’як. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Оля Шевчишена

    Царство небесне і вічна пам'ять 🙏🙏🙏
  • Елена Сабадаш

    Вічна добра пам'ять....райських садів....співчуття рідним
  • Людмила Пилипонько

    Царство небесне.Вічна пам'ять настоятелю.,
  • Таня Котова

    Царство небесне вічная пам'ять

keyboard_arrow_up