Тарифи на проїзд: скільки хочуть хмельницькі перевізники та яка вартість в інших містах (ІНФОГРАФІКА)

Тарифи на проїзд: скільки хочуть хмельницькі перевізники та яка вартість в інших містах (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • Міський голова Олександр Симчишин заявив про неминуче зростання вартості проїзду.

  • Він не назвав навіть приблизно терміни та рівень здорожчання.

  • Опитані нами перевізники підвищення тарифу підтримують.

  • В Україні є обласні центри зі значно вищою вартістю проїзду, ніж у Хмельницькому.

Хмельничанам варто очікувати підняття вартості проїзду в громадському транспорті. Коли саме, на яку суму — питання, на які міська влада поки не дає навіть приблизної відповіді. Міський голова Олександр Симчишин раніше розповідав журналістам vsim.ua, що здорожчання є неминучим. За його відповіддю можна зрозуміти, що підвищення точно не буде цього року. Зараз проїзд у тролейбусі коштує 3,5 гривні, в автобусі до 20:00 — 5 гривень, після 20:00 — 6 гривень.

Як ми вже розповідали вам раніше, у Хмельницькому триває впровадження системи «Електронний квиток». Коли її розгортання завершать, при оплаті готівкою вартість проїзду буде більшою, аніж при використанні картки. В робочому режимі для пільговиків «Електронний квиток» планують запустити 1 січня наступного року.

Що думають перевізники про підвищення тарифів?

Журналісти vsim.ua поспілкувалися з кількома міськими перевізниками, аби дізнатися їхню думку про здорожчання проїзду. Також ми запитували їх, якими вони хочуть бачити нові тарифи.

Відео дня

ФОП Марценюк Віталій Михайлович

Партнер перевізника Ігор Гуменний розповів, що він підтримує підвищення вартості проїзду. Проте зазначив, що потрібно враховувати інтереси пасажирів:

— Ми за підвищення, тому що пасажири можуть займати тільки сидячі місця, прибутки падають, водії звільняються, слабші маршрути можуть закриватися. Тому треба піднімати. Приватні перевізники вклали власні кошти, і власним коштом заробляють, роблять бізнес. Тому чим більший тариф, тим краще. Але треба знайти «золоту середину», щоб не сильно вдарити по гаманцю пасажирів, — розповів Ігор Гуменний у коментарі журналістам vsim.ua.

ФОП Ямковий Іван Григорович

Іван Ямковий також підтримує підвищення тарифів. На його думку, вартість потрібно підняти орієнтовно до 7-8 гривень, в тому числі для вечірнього часу:

— Зараз карантин, стоячих ми не беремо, і звісно, треба підвищувати, але це ж карантин. А потім як? Звісно, витрати зараз великі, кількість маршруток впала. Зовсім, зовсім не те. Як збільшити вартість проїзду, тоді менше не можна буде опускати, коли карантин закінчиться. На сьогодні треба. Десь гривні на дві, до трьох, не більше. Вечірній на два, — розповів Іван Ямковий.

Разом з тим перевізник акцентував увагу на складній економічній ситуації — «Люди теж не мають грошей, за що їм їздити?»

КП «Електротранс»

Директор комунального підприємства Віктор Паламарчук розповів, що чинні у місті тарифи не відповідають витратам. За розрахунками «Електротрансу», фактична вартість проїзду у тролейбусі складає 5,75 гривні, в автобусі — близько 7,5 гривні без амортизації та понад 9 гривень з амортизацією.

— У будь-якому випадку підвищувати потрібно, тому що все дорожчає, електроенергія подорожчала, запасні частини дорожчають, шини дорожчають, газ дорожчає, все, що тільки можна, якщо впливає на формування тарифу, все дорожчає, заробітна плата мінімальна піднімається і так далі. Я думаю, якщо гривень 5 для тролейбуса було би, то воно би десь трішечки зігріло би підприємство, трохи більші були би надходження власної виручки. Якщо буде впроваджений «Електронний квиток», то відшкодування за пільговий проїзд буде нам трохи більше. Автобус, я думаю, гривень 7, не менше, — розповів Віктор Паламарчук.

Скільки коштує проїзд в обласних центрах України?

Ми проаналізували інформацію щодо тарифів на проїзд у тролейбусах та автобусах обласних центрів України, та підготували для вас інфографіку. Всі дані можна побачити нижче, зупинимося на кількох моментах.

Тарифи на проїзд у тролейбусі коливаються від 2,5 гривні у Кропивницькому та Херсоні до 8 гривень у Києві. Вартість у Хмельницькому є однією із найнижчих в Україні. Середня вартість проїзду в обласних центрах — 4,72 гривні.

Тарифи на проїзд в автобусі коливаються від 4,5 гривні (в середньому) в Кропивницькому та Миколаєві до 8 гривень (в середньому) в Херсоні, Дніпрі, Житомирі, Харкові та Києві. Тариф у Хмельницькому також є одним із найнижчих в Україні. Середня вартість проїзду в обласних центрах — 6,3 гривні.

Методика збору даних для інфографіки:

Читайте також: Які зміни чекають на транспорт Хмельницького в 2021 році

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Рома Карокозов

    Хмельницькі перевізники взагалі знахабніли  в 20.30-22.00 більшість маршруток вже зїжають з рейсу і ввечері доїхати неможливо бо немає маршруток максимум що їде це 35,49,29 і все тому не розумію за що піднімати вартість їм підняли з 20.00 6грн вот якби маршрутки їздили  вони би заробляли а так самі ж і не хочуть!!! А так як говорять що перевізники хочуть щоб проїзд був 8-10грн то в хмельницькому не такі зарплати щоб їздити за 8-10грн на маршрутці а якщо хочуть таку ціну то хай спалять свої грузові спрінтера не призначені для перевезеня людей а просто перероблені і хай запускають такі автобуси як на 21,51,22 маршруті і щобтвони їздили до 22.00 тоді можна плату підняти до 6грн!!! Правда житя збитковим бізнесом ніхто не займається якби перевезення були збиткові ніхто би не займався а це підняття це бажання більше збагатитись на простих людях!!!!
  • Лесовой К.

    Вроде в так любимых "цивилизованных" странах коммунальный транспорт дотационный, а тут решили прибыля искать. Еще дешевле вообще никого не возить.
  • Наташа Кармалита

    А може спочатку про те як люди на зупинках    по пів години стоять і сісти не можуть, наприклад Ружична!!!?

    Александр Стець reply Наташа Кармалита

    Те саме в Раково, Озерній та мабуть всіх дальніх районах.
  • Людмила Старічкова

    Вибори закінчилися , можна вже й піднімати ціну. А про те, що в жодній маршрутці квитки не дають це правильно? А те, що є такі маршрутки, що немає де ноги нормально приютити це теж правильно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up