У Хмельницькому на 10 років позбавили прав водія, який їздив «під кайфом»

У Хмельницькому на 10 років позбавили прав водія, який їздив «під кайфом»
Ілюстративне фото
  • Водія під наркотиками затримали на Західно-Окружній.
  • Як виявилось, чоловік двічі за рік «попався» за кермом у стані сп'яніння. 

Хмельничанина позбавили права керувати автомобілем на 10 років і оштрафували на 40 800 гривень. Тривала судова тяганина, під час якої водій оскаржував рішення суду, адже не погоджувався, що вчинив адміністративне правопорушення.

Інцидент зафіксували 24 листопада минулого року. На Західно-Окружній патрульні зупинили автомобіль, а водія запідозрили у перебуванні «під кайфом». Як йдеться у постанові суду, у чоловіка були звужені зіниці, які не реагували на світло, неприродна блідість обличчя і тремтіння пальців. Від проходження медогляду той відмовився в присутності двох свідків. Суд визнав водія винним за частиною 3 статті 130 – відмова від проходження медичного огляду на стан наркотичного сп`яніння у встановленому законодавством порядку, котрий вже двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню за «130-ою».

Місцевий суд оштрафував горе-водія на 40 800 гривень і на десять років заборонив керувати транспортними засобами. Як повідомляють у пресслужбі апеляційного суду, постанову водій вирішив оскаржувати і просив закрити справу щодо нього.

Відео дня

"На його думку, працівники поліції зупинили його без причини, підстав для проведення огляду на стан наркотичного сп’яніння не було, документу про направлення його на огляд, в якому б зазначались ознаки сп`яніння, у справі не має та й огляду на предмет виявлення у нього таких ознак поліцейські на місці зупинки не проводили", - зазначають у суді. 

В апеляційному суді додають,  якщо є підстави вважати, що водій перебуває в стані наркотичного сп`яніння, поліцейський направляє його до найближчого закладу охорони здоров`я, а не проводить огляд на місці зупинки. До слова, хмельничанин вже двічі за рік притягувався до адміністративної відповідальності за частинами 1, 2 статті 130 КУпАП. Тому апеляційний суд залишив постанову Хмельницького міськрайонного суду без змін. Відтак водій сплатить чималий штраф і не матиме можливість керувати транспортом у найближчі 10 років. 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сірьога Готфрід

    Мало дали
  • Василий Розуман

    Растрелять
  • Валентина Татаринська

    Таксисти більшість так і їздять.Особливо нічні зміни."Возять"нас.

    Рост Сергеев reply Валентина Татаринська

    100%, если водитель болтлив или даже не болтлив, а суетлив, делает какие - то лишние постоянно движения он под кайфом.
  • Наталия Дремлюга

    Через рік віддадуть 😄

    Сергій Дрозд reply Наталия Дремлюга

    Наталия Дремлюга 100 %. За взятку...

keyboard_arrow_up