В центрі Хмельницького насмерть збили жінку

В центрі Хмельницького насмерть збили жінку
  • Після обіду на перехресті Героїв Майдану та Грушевського автомобіль "Toyota" на пішохідному переході наїхав на жінку. 
  • Від отриманих травм вона померла на місці аварії. 

Близько 14:00 в центрі Хмельницького трапилась смертельна аварія. Автомобіль "Toyota" прямо на пішохідному переході збив 63-річну жінку. Вона якраз переходила дорогу на перехресті Героїв Майдану та Грушевського.

За словами свідків, жінка перетинала проїжджу частину на "зелений". В цей час з Грушевського їхав позашляховик і повертав на Героїв Майдану. Від удару жінка померла на місці. Першими на місце ДТП приїхали медики, які і констатували смерть.

Відео дня

- До нас надійшов виклик о 14.05. Ми прибули на місце о 14.09. У жінки були несумісні із життям травми: відкрита черепно-мозкова травма голови, - розповів журналістам vsim.ua лікар швидкої Андрій Андрійович. 

Зараз на місці працюють поліцейські. Поки вони не коментують аварію. Також прибула експертна група. 

Слідчі опитують водія, який був за кермом авто. Йому 38 років. Він розповідає, що не порушував правил і збирався проїжджати на "зелений" для автомобілів. Проте йому хтось посигналив і він відволікся. 

- Це сталося випадково, я подивився на жінку, яка стояла на світлофорі, вона своїми діями показувала, що не збирається перебігати. Вона була тільки спочатку переходу. Пролунав сигнал іншої машини і я подивився в дзеркало, щоб побачити чи це не якась дорожня пригода на яку треба відреагувати. Коли перевів погляд на дорогу побачив, що вона вже опинилася в мене по центру капоту.. Не знаю чи вона вирішила підбігти чи що. Я відразу натиснув на гальма, але вже в цей момент стався удар. Я їхав на зелене світло. Мені, щоб повернути наліво треба було перетнути пішохідний перехід, на який теж горів зелений для пішоходів, - пояснив причину аварії водій "Toyota".

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (61)
  • Мастер Автополив

    Интересно, почем сейчас пучок ботов, чтобы черное называть белым?
  • Елена Крымская

    Співчуваю рідним та близьким ...
  • Roman Shelest

    Бреше, падло, багато таких навіть на червоне світло їдуть, потрібно давати 10-15 років для профілактики.
  • Olexander

    Ми повинні вимагати від влади дієвих заходів щодо безпеки руху:

    1) невідворотність суттєвого покарання водіїв-винуватців ДТП незалежно від ступеня їх провини, мають пам’ятати автомобіль – джерело потенційної небезпеки, тому доведеться відповідати у будь-якому випадку;

    2) поліційний нагляд та регулювання небезпечних перехресть у центрі міста у години пік;

    3) встановлення додаткових світлофорів на відстані між перехрестями, щоб унеможливити наїзд авто, що повертають та розгін;

    4) встановлення підвищених над поверхнею дороги пішохідних переходів, які заважатимуть розганятися;

    5) обмеження руху транспорту у центрі міста у години пік, крім громадського;

    6) введення плати за проїзд центром міста.

    Прохання підтримати відповідні петиції до міської влади. Вимагайте від влади належне виконання обов’язків.

    Денис Пастух reply Olexander

    Попереджаю, даний коментар не пов'язаний з даною ситуацією, просто відповідь Олександру.

    1.невідворотність суттєвого покарання ПІШОХОДІВ, за порушення правил дорожнього руху. Для багатьох людей шок, що в правилах дорожнього руху є правила і для пішоходів.

    2. погоджуюся,але контролювати ВСІХ учасників дорожнього руху, водіїв/пішоходів/велосипедистів.

    3.навіщо? їх і так майже на кожному перехресті по 4-6 штук. зайва витрата бюджетних коштів.

    4. а потім біля тих підвищень збирається вода в дощ, сміття і тд. Лежачі поліцейські теж не варіант.

    5. лол, ну ви серйозно? самі задумайтесь, це ж нереально реалізувати в місті де живе 200+ тисяч людей, при тій кількості громадського транспорту що є зараз.

    6. не допоможе, будь платити, і їздити "бо я ж заплатив". а ті люди які працюють в центрі мають платити за добирання до роботи?

    Olexander reply Денис Пастух

    Щодо п. 3. Йдеться про додаткові світлофори, які встановлені на відстані приблизно 100 м від перехрестя. Приклади такі:

    - після того, як автомобіль в'їхав у зупинку "Вул. Гальчевського", там встановили сучасний світлофор з таймером (недалеко школа, дитячий садок - дієвий засіб, який не дає розігнатися, сприяє пильності водіїв);

    - зупинка "Залізничний вокзал";

    - зупинка "Ветеринарна лікарня".

    Щодо п. 4. Маємо чудові приклади підвищених пішохідних переходів:

    - привокзальна площа;

    - управління поліції.

    Багато спостерігав і сам переходив для порівняння поблизу головпоштамту та поруч поблизу пам'ятника Богдану Хмельницькому, навпроти управління поліції та перехід біля зупинки. Умови не порівняти. І це складно перейти молодому чоловіку спортивним кроком. Багато водіїв не пропускають на переході, взагалі не звертають уваги, якщо один пропускає, намагаються обігнати. Показником культури водіїв є встановлення підвищеного пішохідного переходу навпроти управління поліції. Якщо вже і там порушують, то що робити у інших місцях?

    Решта заходів є вимушеними, але неминучими зважаючи на наприклад це резонансне ДТП, яке відбулося за чудових метеоумов і стану дороги, серед ясного дня, на перехресті з сучасними світлофорами, обладнаними таймерами. Поруч парк відпочинку з майданчиками для дітей, бібліотека, школи. Ким треба бути, щоб так їхати?

    Наприклад можна ввести обмеження на в'їзд у центр міста для водіїв за безконтактними методами ідентифікації. Маєш стаж водія років 5 та жодного ДТП не скоїв - можна їхати.

    Денис Пастух reply Olexander

    Для контрасту рекомендую Вам з'їздити на уікенд в Кам'янець-Подільський. тоді зрозумієте про що я.
    приклад:
    до 20 років проживав в Кам'янці
    останні 5 років в Хмельницькому, буваю в Кам'янці дуже часто. В Хмельницькому достатньо стати на пішохідний перехід, і 95% водіїв зупиняють і пропускають тебе, в Кам'янці, якщо ти переходиш дорогу на зелений і на середині дороги тобі сигналять щоб швидше переходив. Чи як в центрі міста під знаком зупинка заборонена, де має бути по розмітці 3 полоси руху, ледь протискується одна полоса. в Хмельницькому надзвичайно чемні водії.

    Михайло Білецький reply Денис Пастух

    У даній ситуації, пішохід не порушив правила.Пишіть по сутті, а не в загальному

    Денис Пастух reply Михайло Білецький

    по суті я висловився в коментарях нижче. а вище, була відповідь на загальне висловлювання Олександра.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:19 Як можна вплинути на швидкість росту волосся: декілька порад (новини компаній) 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up