В Україні з'являться нові автомобільні номери: як позначатимуть знаки

В Україні з'являться нові автомобільні номери: як позначатимуть знаки
Фото ілюстративне

Дізнавайтесь яке маркування матимуть знаки та кому їх видаватимуть. 

Власники автомобілів отримають нові номерні знаки. У Міністерстві внутрішніх справ затвердили зміни до вимог для державних автомобільних номерів. Про це йдеться в наказі відомства.

Якими будуть нові номери

Згідно документу, власники вже зареєстрованих автомобілів в Україні отримають нові номери. Номерні знаки автомобілів, які оформлюють онлайн або через додаток «Дія», замість перших двох літер, котрі позначаються регіон, використовуватимуть наступні позначення:

  • "ED", "DC" – якщо транспортні засоби оформлені у електронному кабінеті водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС

    Відео дня
    /li>
  • "DI", "PD" – якщо авто оформлювали через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема із використанням "Дії".

Нагадаємо, із 2020 року власники електрокарів можуть закріплювати при реєстрації авто “зелені” номерні знаки. Вони вказують на повну екологічність автомобіля. На знаках зображені літери латинського алфавіту та цифри зеленого кольору.

Після 24 лютого 2022 року в МВС дозволили забрати з номерів літери Z та V. Все через те, що саме цими літерами — Z і V — російські військові позначають свою техніку, а їхній Уряд використовує їх у своїй пропаганді як символи війни проти України.

Перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах по всіх областях можна онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ґном Віктор

    Ідіотам  в МВС немає чим зайнятися.
  • Віталій Українець

    Чому ми не приеднуемося до Европейського номерного простору?

    І номерами мавпуемо один над одним?

keyboard_arrow_up